Med vlomilci tudi 10-letni deček

Med vlomilci tudi 10-letni deček

-
0 495

Policisti Policijske postaje Ribnica so 17. 2. 2016 prijeli štiri moške (stare med 10 in 27 let) iz Kočevja, osumljene kaznivih dejan Velike tatvine (vlomov).

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da so osumljenci 27. 1. 2016  v dnevnem času v okolici Velikih Lašč poskušali vlomiti v stanovanjsko hišo. Pri tem jih je zalotila oškodovanka, zaradi česar so s kraja pobegnili (odtujiti niso uspeli ničesar).

Nadalje je bilo ugotovljeno, da so osumljenci 1. 2. 2016 prav tako v dnevnem času vlomili v stanovanjsko hišo okolici Ljubljana (Vič). Pri tem so osumljenci pregledali prostore in iz njih odtujili nakit. Lastnika so oškodovali za okoli 1000 evrov.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so tako policisti izsledi osumljene, ter jih s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je za njih odredil pripor. Trije osumljeni so bili v preteklosti že obravnavani za kazniva dejanja.

Policisti PU Ljubljana obravnavajo več tovrstnih kaznivih dejanj vlomov na območju Ribnice in okolice Ljubljane tako da se na podlagi zbranih in zavarovanih sledov sama preiskava še intenzivno nadaljuje.