Menda bo dva dneva suhega :)

Menda bo dva dneva suhega :)

-
0 305

Zvečer bo na nebu še nekaj oblakov, ki pa se bodo ponoči razkrojili. Ponekod v vzhodni Sloveniji bo zapihal veter severnih smeri, ob morju šibka burja. Noč bo odlična za spanje, saj ne bo prehladno in ne pretoplo. Sončno jutro bo najbolj sveže na Gorenjskem, kjer bo 12 stopinj Celzija, najtopleje bo ob morju 18 stopinj, drugje po Sloveniji bo okoli 17 stopinj.

Šibka burja bo do poldneva oslabela. Popoldan se bodo na nebu začeli zbirati redki oblaki, na območju Pohorja in ob Dinarski pregradi, tik ob Hrvaški, lahko nastanejo popoldanske plohe ali nevihte. Ob večinoma jasnem vremenu se bodo temperature povzpele do trideset stopinj. Najtopleje bo na Primorskem, pa tudi drugje po Sloveniji bo zelo toplo, od 28 do 29 stopinj, razen v Alpskih dolinah, kjer bo prav tako prijetnih, 24 stopinj. Vreme bo primerno za obisk gora.

Tudi ob morju bo prijetno, saj bo sončno. Voda ima 27 stopinj. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 19, najvišje dnevne okoli 30°C. Sprva bo še nekaj šibke burje,ki bo čez dan obrnila na maestral.

Tudi sreda bo sončna in suha. Ogrelo se bo do 30 stopinj. V četrtek bo oblačnosti več, popoldne lahko nastanejo plohe in nevihte. Temperature bodo okoli 30 stopinj. V nadaljevanju tedna ne bo veliko drugače, imeli bomo nekaj oblačnosti in jasnine. Brez popoldanskih ploh in neviht ne bo šlo. Vsaj zaenkrat.