Menda peklensko poletje

Menda peklensko poletje

-
3 653

Čeprav je za Slovenijo včasih zelo težko napovedati vremensko napoved, se je poznana ameriška zasebna meteorološka hiša AccuWeather odločila za vremensko napoved za poletje. Tudi za Evropo. Njihovi meteorologi so napovedali, da nas čaka vroče poletje, z vročinskimi vali. Največ težav zaradi vročine pa bodo imeli na jugu in vzhodu Evrope.

Dolgo in vroče poletje napovedujejo jugu Evrope, tudi z nadpovprečnimi temperaturami, še posebej na Balkanu in italijanskem škornju. Tako imenovani vročinski val naj bi bili še posebej julija in avgusta? 😉

‘Temperature nad 32 stopinj bodo nekaj povsem običajnega skozi vse poletje. Prav tako pa lahko najmanj enkrat pričakujemo daljši vročinski val, ki bo trajal najmanj teden dni. In prav v tem obdobju lahko padejo temperaturni rekordi,’ je še za Balkan napovedal Alan Reppert, meteorolog AccuWeatherja. Dodal je še, da bodo najbolj na udaru Makedonije, Madžarska, Bolgarije in Romunija. Pri tem opozarjajo tudi na veliko nevarnost onesnaženja zraka.

Največja nevarnost za nastanek vročinskih neviht bo na območju južne Nemčije in zahodne Češke in Poljske. Strokovnjaki so še opozorili, da bodo ob močnejših poletnih neurjih nastajale poplave, ki lahko najbolj prizadenejo Francijo, Nemčijo in Švico. Bomo videli, kako bo.

Menda peklensko poletje