Mestni redarji ujeli 17 kršiteljev

Mestni redarji ujeli 17 kršiteljev

-
11 1875

Poleg policistov so ta četrtek hitrost vozili merili tudi novomeški mestni redarji, ki so mobilni radar postavili na štirih lokacijah. V 8 urah so zabeležili 17 kršiteljev. Z Mestne občine Novo mesto so nam posredovali podatke o četrtkovem merjenju hitrosti:

Namen merjenja je bil umiritev prometa pred zaključkom šolskega leta, izvajanje meritev na lokacijah v sodelovanju z Uradom za GJS in z vidnostjo merilne naprave in vidno prisotnostjo medobčinskega redarja ob merilni napravi. Kljub vsej možni vidnosti in nastavljeni visoki toleranci je bilo med 2.146 izmerjenimi vozili ugotovljenih 17 kršitev predpisane hitrosti. Ponovna meritev bo v času začetka novega šolskega leta. Pogodbena vrednost z DDV za eno meritev (dnevni najem) znaša 527 evrov. 
_______________________________________________________

Mestni redarji so merili prehitre voznike z mobilno radarsko napravo. Po naših informacijah je Mestna občina Novo mesto od ljubljanskega podjetja Intermatic najela mobilno radarsko napravo multa radar. Gre za podoben tip radarja kot ga imajo policisti v belem caddyju. V osmih urah so mestni redarji merili hitrost na Seidlovi, Belokranjski, Ljubljanski cesti in Trdinovi ulici v Novem mestu. Zaznali so 17 kršiteljev.

Na Seidlovi cesti so zaznali enega kršitelja. Ta je na cesti, kjer je omejitev 50 km/h, vozil 68 km/h. Največ kršiteljev so ujeli na Belokranjski cesti, in sicer 10 kršiteljev. Štiri kršitelje so ujeli na Ljubljanski cesti in dva mimo grmske šole, na Trdinovi ulici. Po naših neuradnih informacijah 8-urni najem radarske naprave stane okoli 500 evrov.

Mobilni radar bodo jutri dopoldne postavili na območju Straže. Najverjetneje pa bodo podobne meritve izvajali tudi v začetku novega šolskega leta.

(na fotografiji policijski caddy/radar)

 • dosežek ni kaj, boljš bi bilo prave zadeve delat …

 • Sej nimajo drugega dela kot delavce ožemat. Al je to hitrost al pa alkohol ko greš po službi s sodelavci na pijačo.

 • Druzga itak ne znajo

 • Sami sebe niso ujeli. Po sliki vidno.

 • Sej ne rabs vec gledat na cesto kod vozs ! Ampak ob cesto kje je redar, policaj, radar, kaj pa je pol ce enga otroka povozs, Žalostna slovenija, žal…

 • Mmm, torej avtobusno postajališče je za nekatere parkplaz, kak zgleda, eh seveda oni so izven zakona, kajne ?

 • kakor vem na avtobusni postaji ni dovoljeno ne policistom ustavljat in snemat, še manj pa je dovoljeno mestnim redarjem.Tisti,ki so bili ujeti na takšnem mestu pa lahko mirno napišejo pismo,da se ne strinjajo z kaznijo.

 • Udri po narodu…Danes najbolj ziher biznis oblasti. So pa odseki občinskih cest, na katerih bi upravičeno kasirali, pa mora oblast prej naredit “znanstvene študije” o prometni varnosti. Razumi če moreš….

 • Ja zakon je samo za tamale. Pisali so ga pa taveliki.

 • Aleksandra Mihajlović pazi

 • Bravo. Mal bol pocas pa bo 🙂 mene ne bodo 🙂