Minister Židan zaradi okužbe v bolnišnici

Minister Židan zaradi okužbe v bolnišnici

-
0 64

Ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana so sprejeli v UKC Maribor, je sporočila tiskovna predstavnica mariborske bolnišnice Špela Pavlin.

Židan leži na oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, je še zapisala v sporočilu za javnost in dodala, da bodo javnost o kakršnihkoli spremembah sproti obveščali.

Na kmetijskem ministrstvu pa so potrdili, da se je minister Židan okužil s hepatitisom A. Kot so dodali, so ministra hospitalizirali v soboto po obisku zdravnika. Poudarili so, da se pričakuje hitro okrevanje, odpust iz bolnišnice in vrnitev na delovno mesto.

Hepatitis A je virusno obolenje jeter, ki ga povzroča virus hepatitisa A. Bolniki se najpogosteje okužijo z okuženo vodo ali hrano, kot so školjke, solata, sokovi, mleko. Zdravil, ki bi zdravila hepatitis A ni. Cepljenje proti hepatitisu A je priporočljivo za potovanje v dežele, kjer so neurejene sanitarno-higienske razmere (Afrika, Bližnji in Daljni Vzhod, Indija, Azija, južna in srednja Amerika), je navedeno na spletni strani Slovenskega zdravniškega društva.