Mladoletni mopedist hudo poškodovan

Mladoletni mopedist hudo poškodovan

-
3 1346

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik mopeda, prometno nesrečo z
lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj.
Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in eno kršiteljico pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja
tuje stvari, vlomov in tatvin.

V prometni nesreči hudo poškodovan voznik mopeda

Nekaj pred 18. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Mirno Pečjo in Globodolom. Opravili so ogled in ugotovili, da je mladoletni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča
izgubil oblast nad mopedom in padel po vozišču. Huje poškodovanega mopedista so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasega vozil

Brežiški policisti so okoli 8. ure na Prežihovi ulici ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 62-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 12. ure so policisti v Novem mestu ustavili 51-letnega voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Renault clio so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Med 17. 11. in 19. 11. je na Podbevškovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujil štiri plinske jeklenke. Škode je za okoli 300 evrov.

V Gorenjem Vrhpolju je v noči na 20. 11. neznanec vlomil v zidanico in odtujil dva bakrena kotla. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

Nekaj pred 19. uro je v Žužemberku neznanec pred vhodnimi vrati našel skrit ključ vrat, vstopil v hišo in odtujil 320 evrov.