Mladoletnik divjal z avtom in povzročil dve nesreči

Mladoletnik divjal z avtom in povzročil dve nesreči

-
0 494

Policisti PU Ljubljana so na območju Domžal imeli v postopku mladoletnega voznika osebnega vozila Fiat punto, ki ni ustavljal na znake policistov, temveč nadaljeval z vožnjo. Med begom je voznik po ulicah Domžal ogrožal druge udeležence v prometu.

Policistom je vozilo, v katerem so bile tri osebe, uspelo zaustaviti v bližini naslova Šumberska cesta 1 v Domžalah, pri čemer sta dve osebi iz vozila peš pobegnili, ena pa je bila dobljena na kraju. Kmalu zatem so policisti izsledili še eno osebo.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je mladoletnik vozil v cestnem prometu motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo pa storil več cestno prometnih prekrškov (prehitevanje »v škarje«, prevozil rdečo luč, nepravilna stran in smer vožnje, vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnja z neprilagojeno hitrostjo). Prav tako je vozil pod vplivom prepovedanih substanc, kar je bilo ugotovljeno s hitrim testom, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled na mamila. Med begom je voznik povzročil tudi dve prometni nesreči, in sicer je trčil v parkirano vozilo, na nadvozu nad avtocesto pa podrsal kovinsko ograjo. Vozilo so policisti zasegli in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.