Mladoletnik s skoraj 2 promiloma v hišo, eden huje poškodovan

Mladoletnik s skoraj 2 promiloma v hišo, eden huje poškodovan

-
0 484

Poročali smo o nesreči, ki se je zgodila v nedeljo. Policisti Policijske postaje Črnomelj so 12. 3. nekaj po 1. uri ponoči med kontrolo prometa v Črnomlju opazili voznika, ki je vozil avtomobil brez prižganih žarometov. Zapeljali so za kršiteljem, ki je vijugal po vozišču, vozil z neprilagojeno hitrostjo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Zaradi neprilagojene hitrosti je avtomobil pričelo zanašati in ga obrnilo, kršitelj pa je kljub svetlobnim in zvočnim signalom, s katerimi so ga policisti ustavljali, ponovno sunkovito speljal in z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Adlešičem. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste na zelenico in trčil v betonski robnik. Avtomobil je po trčenju odbilo v stanovanjsko hišo.

V nesreči se je hudo poškodoval 24-letni potnik, ki je sedel na predenjem sedežu v vozilu. Mladoletni voznik in mladoletni potnik, ki je sedel na zadnjem sedežu, se v nesreči nista poškodovala. Nihče od udeležencev med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu.

Mladoletni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola (1,87 g/kg). Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin nesreče. O kršitvah cestno prometnih predpisov so obvestili starše mladoletnika.