‘Raw’ veter prekinil tekmo

‘Raw’ veter prekinil tekmo

-
0 65

Nadaljuje se norveška skakalna turneja Raw Air, ki se je preselila v Lillehammer, kjer bi se ob 17. uri morala začeti tekma smučarjev skakalcev. A močan veter je že začetek premaknil na 17.30 uro. Prav pred nastopom Jerneja Damjana so za dlje časa prekinili tekmo. Ko pa je Jernej Damjan s številko 25. nastopil bi se kmalu zgodilo najhuje. Damjan je imel  takoj po odskoku velike težave zaradi močnega vetra in lovil ravnotežje in se k sreči izognil padcu in pristal na vrhu skakalnice pri 75 metrih. Po posvetovanju, so se sodniki odločili, da tekmo prekinejo.

Kvalifikacije je zanesljivo dobil Markus Eisenbichler (140,5 metra). Drugo mesto je zasedel Richard Freitag, tretje pa vodilni v točkovanju norveške turneje in svetovnega pokala Stefan Kraft.

Najboljši Slovenec je bil Jernej Damjan na 11. mestu (136,5 m), Anže Lanišek je bil 13. (137 m), Peter Prevc pa 14 (131 m). Domen Prevc, ki se je po premoru in treningu v Planici vrnil v karavano, je v težkih razmerah pristal pri 118,5 metra, kar je bilo dovolj za 33. mesto. Na tekmo se je prebil tudi Jurij Tepeš na 37. mestu (121 m).