Mojčin karneval z bogatimi nagradami

Mojčin karneval z bogatimi nagradami

-
0 437

Društvo Mojca je eno redkih na Dolenjskem, ki že 34 let skrbi za pustno tradicijo med mladimi. To nadaljujejo tudi letos. To soboto vas vabijo v telovadnici OŠ Drska na rajanje za predšolske in šolske otroke ter njihove starše. Prijetno druženje bo med 14. in 17. uro.

Gre za edino večjo tradicionalno pustno prireditev, saj v Novem mestu ni več obiska Ptujskih kurentov, Rudolfovega vstajenja in Gotnske Gumele. Pri Mojci so mnenja, da brez malih maškar ni velikih. Ne smemo dopustiti, da bi ta stoletna pustna tradicija na dolenjskem popolnoma zamrla.

Letošnje Mojčine nagrade so še posebej bogate. Med tisočimi kosi sta tudi sušilni stroj v vrednosti 900 EUR in kuhinjski robot v vrednosti 400 EUR, pripravljena za naj družinsko maškaro in naj maškaro Mojčinega pustnega karnevala. Posebnih nagrad bodo deležne tudi najštevilčnejša družinska maškara, naj pevska, plesoča, najmlajša in najstarejša maškara, maškara s posebnim talentom, z najdaljšimi naravnimi lasmi, iz najbolj oddaljenega kraja… Nagrad bodo deležni tudi tisti, ki bodo pravilno reševali  kviz vprašanja in zabavne naloge, ki jih bo napovedal vodja karnevala. Nagrade je prispevalo blizu sto dolenjskih trgovin in podjetnikov.

Na prireditvi bo še vrsta presenečenj. Maškare bodo lahko uživale v delavnici za poslikavo obraza, jezdile konje, vozile avtomobilčke, skakale na velikem napihljivem gradu, uživale v nastopu mažoretk… Prav vse maškare se bodo posladkale s krofi ter odžejale z napitki in tako kot vedno je na Mojčinem karnevalu vse brezplačno.