Mokro do torka in visoke vode

Mokro do torka in visoke vode

-
0 244

Deževno obdobje se bo nadaljevalo do torka, od srede naprej pa kaže na nekaj večinoma suhih dni. V soboto in nedeljo pričakujemo obilno deževje. Predvidoma bo najmočneje deževalo v noči na soboto do sobote opoldne in od noči na nedeljo do nedelje popoldne. Možne bodo nevihte z dolgotrajnejšimi krajevnimi nalivi.

 

Ponoči se bodo padavine od jugozahoda spet okrepile, vmes bodo tudi nevihte z močnejšimi nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju okoli 18 stopinj.

Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 22 stopinj C.

V nedeljo bo sprva oblačno in deževno s krajevnimi nevihtami. Proti večeru bo dež v večjem delu Slovenije prehodno ponehal, ponekod se bodo oblaki trgali. Prehodno bo zapihal veter zahodnih smeri. V ponedeljek bodo padavine od zahoda spet zajele večji del države in v torek popoldne ponehale. V torek bo na Primorskem zapihala burja.

V soboto in nedeljo bodo reke po vsej državi močneje naraščale, ob tem bodo posamezne reke poplavile.
V noči na soboto in soboto dopoldan se bodo pričela razlivanja manjših rek na območju osrednje, južne in jugovzhodne Slovenije, predvidoma na območjih pogostih poplav.

Ponovno močnejše naraščanje rek pričakujemo v noči na nedeljo in v nedeljo čez dan. Reke, manjši vodotoki in hudourniki na območjih osrednje, južne in vzhodne Slovenije lahko poplavijo tudi v večjem obsegu. Kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem se bodo predvidoma ojezerila.

(arso)