Mokro jutro, sončno popoldne

Mokro jutro, sončno popoldne

-
0 203

Ponoči bo dež od severa zajel vso Slovenijo.  Preplavil nas bo hladnejši zrak in meja sneženja se bo hitro spuščala. Tokrat bo več padavin v južni polovici Slovenije, najmočneje bo deževalo v jutranjih urah, medtem ko bo dež na severu že oslabel.

Zjutraj ne bo mrzlo, saj bodo temperature v večjem delu Slovenije od 10 do 12 stopinj, na Primorskem bo še topleje 14, medtem ko bo na Gorenjskem 7 stopinj Celzija. Dopoldne bodo padavine na severu hitro ponehale, na jugu pa bo deževalo še vsaj do poldneva, zlasti v Beli krajini še kakšno uro več. V popoldanskem času bo kar nekaj sonca, a tudi oblakov ne bo manjkalo. Nastalo bo še nekaj kratkotrajnih ploh.

Čez dan bo le za nekaj stopinj topleje kot zjutraj. V Pomurju bo 15, stopinjo manj bo na Štajerskem, Koroškem in v osrednji Sloveniji. Najmanj bo na JV Slovenije in na Gorenjskem, kjer bo 12 stopinj, medtem ko bo najtopleje na Primorskem, do 19 stopinj.

V gorah bo jutri zjutraj in dopoldne oblačno s padavinami, ob koncu padavin bo lahko za krajši čas snežilo pod 1500 m. Dopoldne bodo padavine slabele in postopno ponehale, popoldne pa bo nastalo še nekaj ploh. Dopoldne bo vetra malo, popoldne pa se bo krepil severni veter. Na 1500 m bo temperatura okoli 3, na 2500 m pa za začetek oktobra hladnih -5.

Sobota se bo začela z meglenim in svežim jutrom, lahko nastane slana. Čez dan bo sončno in okoli 15 stopinj. Nedelja bo suha, a na nebu bo nekaj več oblačnosti. Zjutraj bo 4, popoldne okoli 17 stopinj. Sicer pa nas v novem tednu čaka suho vreme, s svežimi jutri in jesenskimi dnevnimi temperaturami, malo nad 15 stopinj Celzija.