MotoGp: Vreme v puščavi odplaknilo kvalifikacije

MotoGp: Vreme v puščavi odplaknilo kvalifikacije

-
0 79

Pred nedeljsko prvo dirko motociklistične sezone se je organizator VN Katarja v Dohi na vsak način trudil izvesti kvalifikacije. Ampak vreme je bilo močnejše. Za to sicer ‘suho’ območje je bilo napovedano skisano vreme oz. plohe in nevihte. Tudi veter je v sunkih dosegal preveliko hitrost. Ampak v nedeljo naj bi bilo  drugače oz. dopoldne bo sončno, okoli 15. ure po lokalnem času lahko nastane kakšna ploha oz. nevihta. Tudi v poznih večernih orah, okoli 21. ure, lahko pade kakšna kaplja. Bo pa še naprej veliko težav povzročal veter. Pihal naj bi severnik oz. severozahodnik, ki bo v sunkih dosegal hitrost do 40 km na uro.

Nekajkrat so prestavili start, najprej zgolj razreda moto3 in v “prvo vrsto” postavili kraljevi razred, da bi na koncu le priznali premoč vetru in dežju ter ves sobotni program dokončno odpovedali.

A kljub temu je jasno, kako se bodo dirkači razdelili na startu. Kombinirani časi vseh prostih treningov odločajo o razvrstitvi dirkačev na startu dirkališča Losail. Španec Maverick Vinales bo tako že na prvi uradni dirki z Yamaho zavzel “pole position”, družbo v prvi vrsti pa mu bosta delala še Italijan Andrea Iannone (Suzuki) in aktualni prvak Španec Marc Marquez (Honda). V drugi vrsti se bodo “gnetli” Francoz Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3), Italijan Andrea Dovizioso (Ducati Team) in Britanec Scott Redding (Octo Pramac Racing), tretjo vrsto bodo sestavljali Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) in Cal Crutchlow (LCR Honda). Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi bo startal z 10. mesta.