Čez dan blizu 10°C

Čez dan blizu 10°C

-
0 171

Ponoči bo sprva še jasno, proti jutru pa se bo predvsem na vzhodu države nekoliko pooblačilo. SV veter bo večinoma ponehal, slabela pa bo tudi burja na Primorskem.  Tudi v petek zjutraj bo mrzlo, a vseeno za spoznanje manj kot danes. V večjem delu države bomo namerili med -5 in -2 st. C, še hladneje bo v alpskih dolinah, -8 st. C, topleje pa na Primorskem, kjer bo malo nad ničlo.

V nadaljevanju dneva se bo oblačnost v vzhodni Sloveniji še nekoliko zgostila, tu bo sonca bolj malo. Več ga pričakujemo na zahodu države, a bo tudi tu popoldne marsikje več oblakov kot jasnine. Ponekod bo še pihal SV veter, ki pa bo šibkejši kot pretekle dni. Na Primorskem bo pihala šibka burja in tu bo tudi najtopleje.  Ogrelo se bo do 12 st. C. Drugod bodo temperature precej izenačene, okoli 7, 8 ali 9 st. C.

V gorah se bo že zjutraj oblačnost povečala v vzhodnem delu naših gorah, kasneje tudi v zahodnem. Nekatera pobočja bodo popoldne lahko tudi v megli. Še bo mrzlo. Občutek mraza bo tudi jutri stopnjeval zmeren severni veter.

Soboto bomo marsikje začeli z oblačnim vremenom, čez dan se bo postopno zjasnilo. Zjutraj bo še malo pod ničlo, popoldne pa se bo ogrelo do kar prijetnih 10 st. C. Še kakšno stopinjo topleje bo v nedeljo, ko bo tudi sonca več. V začetku prihodnjega tedna pa bo na nebu spet več oblakov. Zapihal bo JZ veter in možnost za padavine se bo proti sredini tedna nekoliko povečala. (Rok Nosan)