Mrzlo jutro, topel in sončen dan

Mrzlo jutro, topel in sončen dan

-
0 137

Ponoči bo sprva še nekaj oblačnosti, v drugem delu noči se bo povsem zjasnilo, postopno se bo polegel tudi veter in četrtkovo jutro bo tako s soncem obsijano. Bodo pa zaradi razjasnitve temperature pod ničlo. V krajih s snežno odejo se bo ohladilo do okoli -10 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od -4 do -3, ob morju bo ničla.

In četrtek bo obsijan s soncem, sploh v dopoldanskem času bo oblakov zelo malo, popoldne pa jih bo nekaj predvsem na vzhodu. Zapihal bo JZ veter, ki se bo proti večeru še okrepil. Hladnemu jutru bo sledil za sredino januarja zelo topel dan. Za to bo namreč poskrbel prav veter. Vse od Primorske do Bele krajine in Posavja bo okoli 10 stopinj. Podobno toplo bo tudi na Štajerskem in v Pomurju. Okoli 7 stopinj bo v osrednjem delu, medtem ko bo na Gorenjskem zimski 2 stopinji Celzija.

Četrtek bo primeren dan za obisk gora, sploh v dopoldanskem času, ko bo bo sonca največ, veter še ne bo premočan. Čez dan bo nekaj oblakov, okrepil se bo zahodni veter, ki bo najmočnejši v visokogorju.

Petek bo oblačen. Dopoldne se bodo na severu začele pojavljati padavine, ki bodo čez dan zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo sprva deževalo, popoldne oz. zvečer se bo meja sneženja spustila do nižin. Na severu Slovenije bodo padavine hitro ponehale, nekaj več možnosti za omembe vredno snežno odejo pa bo na jugu države. Do sobotnega jutra bo sneženje ponehalo tudi na jugu, čez dan se bo oblačnost trgala. Zjutraj bo okoli ničle, čez dan 3 stopinje. Nedelja bo suha z nekaj sonca, zjutraj bo okoli -5, kjer bo na tleh vsaj nekaj cm snega pa -10 stopinj.