Murn do zmage v Velikovcu

Murn do zmage v Velikovcu

-
0 72

V Velikovcu na avstrijskem Koroškem je potekala kolesarska dirka Grand Prix Südkärnten, ki je štela za mednarodni pokal Alpe Adria. Najboljši rezultat je uspel Boštjanu Murnu, ki je suvereno zmagal med mlajšimi mladinci in 17 let, so sporočili iz novomeškega kolesarskega kluba.

Adria Mobil je nastopila zelo uspešno, saj so se v vseh treh kategorijah uvrstili med najboljše. Jaka Špoljar je bil najboljši med dečki U14. Aljaž Colnar in Gal Glivar sta se uvrstila na drugo oziroma tretje mesto med dečki U15. Rezultat dneva je dosegel Boštjan Murn, ki je bil najboljši med mlajšimi mladinci. Boštjanov rezultat je še toliko več vreden, saj mu veliko časa vzame delo na kmetiji in vsako prosto uro izkoristi za trening. Lepo je slišati, da vsi po vrsti omenjajo ekipo, kaj je kolesarskem športu neprecenljivo.

Trener Josip Radakovič: »Danes smo nastopili na dirki GP Sudkarnten v Volkermarktu v Avstriji. Vedeli  smo, da je Čeh Karel Vacek zelo močan v zaključkih v klanec, zato smo se odločili za napad oziroma napade pred zaključnim vzponom. Ekipa je napadala celo dirko a nekje 20 km do cilja je uspelo pobegniti Boštjanu Murnu tako da je ekipa zadaj le kontrolirala skupino. Na koncu je zmagal Murn ki je v solo vožnji prikolesaril v cilj, Favorit Vacek je prišel le do drugega mesta, ker ga je  danes  premagala ekipa. Moč ekipe sta pokazala še tretji Jan Bevc in osmi Aljaž Omrzel. Poleg njih so na dirki nastopili se Žan Rataj, Gregor Bahč, Martin Colnar in Rok Kovačič«.

Zmagovalec Boštjan Murn: »Pred začetkom dirke sem bil zelo nervozen. Po prvem krogu sem videl, da imam dovolj energije in moči da pomagam ekipi. Ko mi je uspel beg je ekipa pomagala meni saj sem pobegnil in  šel zadnjih 22 km sam. Zadnji kilometer sem videl, da se mi glavnina približuje,  ampak sem stisnil zobe in šel do cilja in zmagal. Še enkrat se moram zahvaliti ekipi saj ne bi zmogel brez nje«.