Na Daljnem vzhodu brez točk

Na Daljnem vzhodu brez točk

-
0 15

Japonska Juzava Naeba je po odpadlih veleslalomih v Adelbodnu in Garmisch-Partenkirchnu v januarju gostila prvi letošnji veleslalom svetovnega pokala za moške. Žal se našemu edinemu veleslalomistuŽanu Kranjcu ni izšlo po željah, saj je z zaostankom 3,45 sekunde na dolgi prvi progi vpisal 37. čas. Kranjec je sicer prvič v karieri štartal s številko med najboljšo trideseterico (26), po solidnem zgornjem, strmejšem delu proge, pa je spodaj izgubljal iz zavoja v zavoj.

Z odlično predstavo je s prednostjo 52 stotink sekunde vodil Nemec Fritz Dopfer pred Francozom Alexisem Pinturaultom in AvstrijcemMarcelom Hirscherjem, ki je zaostajal 73 stotink sekunde.

Po napaki Dopferja, ki je na koncu osvojil sedmo mesto, se je zmage razveselil Pinturault, ki je za pol sekunde prehitel rojaka Mathieuja Faivreja, tretji je bil Italijan Massimilliano Blardone (številka 27).

Jutri bo na sporedu še slalom, kjer bo prvi slovenski adut Matic Skube, nastopil pa bo tudi Kranjec. Tako kot danes bo prva vožnja na sporedu ob 2., druga pa ob 5. uri po slovenskem času.