Na Gorjancih medved huje poškodoval lovca

Na Gorjancih medved huje poškodoval lovca

-
45 6367

Okoli 20. ure se je na Gorjancih zgodila nesreča. Kot smo neuradno izvedeli je lovca presenetil medved in ga poškodoval. Po naših neuradnih informacijah je kosmatinec poškodoval 54-letnega lovca Lovske družine Gorjanci. Poškodovanega lovca so reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto odpeljali v Urgentni center Nm.

Po naših informacijah se je napad zgodil med Gospodično in ‘fabriko,’ v smeri Vahte oz. pri drevesnic pri t.i. ‘vratcih.’ Informacijo o napadu na lovca so za DolenjskaNews potrdili na novomeškem OKC Policijske uprave Novo mesto. Izvedeli smo, da je medved lovcu zadal najmanj tri rane. Najhujšo poškodbo je lovec utrpel v predelu noge. Izvedeli smo še, da so poškodovanega z operativnim posegom oskrbeli v novomeški bolnišnici. Ativirana je bila ekipa za odstrel medveda. Lovec je bil sam na preži, po soočenju z medvedom pa je poklical prijatelja, ki je o dogodku obvestil novomeški Regijski center za obveščenje.

Vsekakor po Gorjancih previdno. V teh počitniških dneh so številni na območju Gorjancev, tako pohodniki kot tudi ostali ljubitelji narave.

Na Gorjancih medved napadel lovca