V Črnomlju 30°C

V Črnomlju 30°C

-
0 359

Sonce je že tako močno ogrelo ozračje, da lahko govorimo o poletnih in ne spomladanskih temperaturah. V večjem delu države je bilo nad 25 st C, jutri lahko ponekod pričakujemo tudi 30 stopinj. S tako visokimi temperaturami se bo letošnji april uvrstil v enega izmed najtoplejših. Najvišja izmerjena temperatura v aprilu je bila leta 2012, ko so na Bizeljskem izmerili 30.6 st C. Nedelja je bila najtoplejša v Črnomlju, kjer so izmerili 30 stopinj Celzija.

Pred nami je jasno in toplo jutro. Najtopleje bo na Obali, 12 stopinj, dve stopinji manj bo v osrednjem delu. Vse od Bele krajine do Prekmurja bo 7 do 8 stopinj. Medtem ko bo na Gorenjskem in Koroškem od 5 do 6 stopinj.

Nedelja bo v večjem delu države brez oblačkov. Le na Severu Slovenije se bo popoldan nabralo nekaj oblačnosti. Nekoliko višje lahko nastanejo posamezne vročinske nevihte. Pihal bo JZ veter.  Tudi čez dan bo sonce poskrbelo za visoke temperature. Najtopleje bo v Vzhodni polovici Sloveniji, kjer bo od 27 do 29, morda tudi 30 stopinj. Okoli 22 stopinj pričakujemo na Gorenjskem in ob morju, kjer bo maestral nad še vedno dokaj hladnim morjem poskrbel, da se ozračje ne bo preveč ogrelo.

Jutri bo še en odličen dan za obisk gora. Pretežno jasno bo, popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Možen je tudi nastanek kakšne nevihte. Pihal bo šibak veter zahodnih smeri.

Sončno in toplo bo tudi v ponedeljek. Več jasnine bo na Z države, na V pa bo delno oblačno. Še bo pihal JZ veter. Čez dan se bo ogrelo vse do 27 st C. V noči na torek pa se bo prehodno pooblačilo. Nastajale bodo krajevne padavine, zapihal bo S veter. Čez dan se bo delno razjasnilo. Dnevne temperature bodo okoli 25 st C. Tudi v sredo bo delno jasno in toplo s temperaturami do 26 st C. V nadaljevanju tedna pa trenutno kaže na bolj nestanovitno vreme.