Na Klančku brutalno pretepen, neodzivni gostje, storilec v priporu

Na Klančku brutalno pretepen, neodzivni gostje, storilec v priporu

-
26 9117

V četrtek, 23 avgusta, se je v lokalu na Klančku pri Stopičah, občina Novo mesto, nekaj dogajalo in se je tudi zgodilo. Govoric po podgorskih vaseh je veliko. Nekaj pa je tudi uradno znanega, zato smo vprašanja naslovili na novomeško Policijsko upravo. Znano je, da je bil v pretepu hudo poškodovan 42-letni moški in da je bil storilec 56-letni moški, ki je bil v preteklosti že večkrat obravnavan zaradi takšnih in drugačnih kaznivih dejanj in med drugim obsojen na 20-letno zaporno kazen zaradi uboja.

S Policijske uprave Novo mesto pa so podrobneje predstavili dogodke, ki so se zgodili od 23. avgusta do včerajšnjega dne, 3. septembra. V četrtek, 23. avgusta, nekaj po 20. uri, je dežurni zdravnik novomeškega urgentnega centra obvestil policiste na številko 113, da oskrbujejo poškodovanega v pretepu v okolici Novega mesta. Na kraj so bili napoteni policisti, da bi ugotovili, za kaj gre, saj o dogodku ni bilo nobene prijave. Z zbiranjem obvestil in ogledom so ugotovili, da je v gostinskem lokalu okoli 19.30 ure prišlo do pretepa, v katerem je 56-letnik hudo telesno poškodoval 42-letnika. Slednjega so s hudimi poškodbami glave po oskrbi v Splošni bolnišnici Novo mesto odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ker osumljenca na kraju ni bilo več, je stekla akcija iskanja, da bi ga prijeli. Zaradi indicev, da se je osumljeni za nekaj časa umaknil z Dolenjske, so se policisti in kriminalisti povezati še s kolegi iz sosednjih policijskih uprav, a nadaljevali aktivnosti tudi doma.

V soboto, 1.9.2018, nekaj po poldnevu, so novomeški policisti osumljenega prijeli, ko se je ravno pripeljal nazaj domov, mu odvzeli prostost in ga v skladu z zakonom o kazenskem postopku pridržali za 48 ur.

V nedeljo, 2.9.2018, so na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili hišno preiskavo, ker so iskali predmete in sledove, ki bo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Kriminalisti so 56-letnika, ki so ga že prej obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, nasilništva in prekrškov, v ponedeljek, 3.9.2018, s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega
sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Očitajo mu storitev kaznivega dejanja hude telesne poškodbe po 1. odstavku 123. člena kazenskega zakonika. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od šest mesecev do pet let.

Policisti pa preverjajo še eno okoliščino, ki je bila ugotovljena v postopku, in sicer, da še približno pol ure po pretepu nihče od prisotnih v gostinskem lokalu ni poklical reševalcev, da bi pomagali hudo poškodovanemu
42-letniku (osumljeni pa je po pretepu kraj že zapustil) ali obvestil policijo. O ugotovitvah bodo prav tako obvestili okrožno državno tožilstvo, so za DolenjskaNews povedali na novomeški Policijski upravi.