Na mejo za nedoločen čas-zaposlitev

Na mejo za nedoločen čas-zaposlitev

-
0 664

Čeprav številne države spet opozarjajo na verjetnost večjega begunskega vala po t.i. balkanski poti, je Slovenija glede tega še nekoliko bolj zadržana. Centri za sprejem beguncev so pripravljeni, a očitno je, da se tudi policija želi na meji okrepiti. Na svoji spletni strani so objavili razpis za nova delovna mesta.

Slovenska Policija vabi k zaposlitvi in izobraževanju nove kandidate za policiste za varovanje meje. K sodelovanju vabijo večje število kandidatk in kandidatov za policiste oz. policistke, ki bodo po uspešno zaključenem usposabljanju opravljali naloge varovanja schengenske meje. Prijavo pošljite do 15. septembra.

Pogoji za prijavo so:

Imaš srednjo stopnjo strokovne ali splošne izobrazbe (V. stopnjo)?
Si državljan Slovenije s stalnim prebivališčem v Evropski uniji?
Nimaš dvojnega državljanstva?
Imaš veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije?
Imaš ustrezne psihofizične sposobnosti?
Izpolnjuješ tudi druge pogoje?

Kandidati, ki bodo izpolnjevali formalne pogoje, bodo v okviru izbirnega postopka opravljali preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki pregled, zdravniški pregled in razgovor z izbirno komisijo.

Z izbranimi kandidati bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas predvidoma v januarju 2017, in sicer za obdobje 6 mesecev za čas usposabljanja po programu usposabljanja delavcev policije za varovanje meje in priprave na izpit za izvajanje policijskih pooblastil.

Po uspešno zaključenem usposabljanju bo z izbranimi kandidati predvidoma sklenjena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas za opravljanje nalog varovanja schengenske meje in varovanja objektov, ki jih v skladu s predpisi varuje policija.