Na Novi trg bo prišel Miklavž

Na Novi trg bo prišel Miklavž

-
0 447

Na novomeškem Novem trgu bodo danes ob 16. uri odprli Pravljično deželo, ki jo bo obiskal Miklavž. Slednji bo dolenjsko prestolnico obiskal ob 17.30 uri, ko bodo prižgali tudi lučke.

V decembru, vse do konca starega leta, bo na Novem trgu postavljeno drsališče. Letos bomo namesto dragega najema ledenih drsališč postavili drsališče iz umetne mase. To je večje, bolj prijazno uporabnikom, primernejše za otroke in začetnike, trajnostno in energetsko vzdržno, saj ne potrebuje agregata za izdelavo ledu in velike porabe električne energije, vzdrževanje je cenejše in lažje, predvsem pa ostaja v uporabi na različnih lokacijah za vse občane tudi v preostanku leta. Možen bo tudi najem drsalk po simbolični ceni ter ostale športne in zabavne dejavnosti na drsališču.

Za uvod v Veseli december bo Novo mesto vnovič obiskal sv. Miklavž (v sodelovanju z DPM Mojca). Skupaj z županom MO Novo mesto Gregorjem Macedonijem bosta pozdravila meščane, simbolno prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Miklavž bo s spremstvom pozdravil in obdaril vse pridne otroke, pospremil pa ga bo tudi nastop čisto pravih Miklavževih parkljev.

Še ena novost v letošnjem letu bo čisto prava Pravljična dežela, ki jo bomo postavili skupaj z našimi najmlajšimi iz novomeških vrtcev in šol. V čarobnem zimskem okolju bodo otroci lahko raziskovali pravljični gozd, ustvarjali na delavnicah, se popeljali s čarobnim vlakcem, obiskali različne predstave, nastopali pa bodo tudi oni. Seveda nas bo obiskal tudi dedek Mraz (v sodelovanju z DPM Mojca).