V Sloveniji prvih 25 °C, dežja še ne bo

V Sloveniji prvih 25 °C, dežja še ne bo

-
0 133

Medtem ko je v Skandinaviji prava zima smo v Sloveniji zabeležili prvih 25 stopinj Celzija. Toliko je bilo na Goriškem. V”našem” koncu Evrope bo vreme jutri prece bolj prijazno, saj se bo nad Alpami še zmeraj zadrževal anticiklon. Prehodno bo sicer nekaj več oblačnosti, saj se bo vzhodno od Slovenije pomikala oslabljena hladna fronta.

Ponoči bo pri nas še večinoma jasno, proti jutru pa bo ponekod na severu že nekaj oblakov. Jutranje temperature bodo nekoliko višje od današnjih in bodo nad lediščem. Najtopleje bo ob morju, kjer bo 7 stopinj, drugod bo 4 oz. 5 stopinj. Hladneje bo v Alpskih dolinah, kjer bo stopinja nad ničlo.

Tudi jutri bo prevladovalo sonce, sredi dneva in popoldne pa bo na nebu nekaj oblačnosti, ki bo nekoliko gostejša v vzhodni Sloveniji. Omembe vrednih padavin ne bo, morda kje kakšna kaplja. Čez dan pa ne bo tako toplo kot je bilo danes, a temperature bodo vseeno prijetne. Na Goriškem se bo ogrelo do 23 stopinj. Ob morju in v Pomurju bo 19, še stopinjo manj bo na Gorenjskem. Drugje bo okoli 20 stopinj.

Četrtek bo primeren za obisk gora, sonce bodo čez dan občasno zakrivali oblaki, a ostalo bo suho. V sredogorju bo vetra zelo malo, v visokogorju pa bo pihal šibak severni veter. Na 1500m bo 7 stopinj, na višini Kredarice, kjer je še 2 metra snega pa stopinja nad ničlo.

Ob slovenski obali bo jutri topleje. Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo pihal šibak vzhodnik, čez dan pa zahodni veter. Morje, ki ima 12 stopinj, bo mirno do rahlo vzvalovano. Vzdolž jadranske obale bo predvsem pod Velebitom zapihala močna burja. Opozarjajo na orkanske sunke.

V petek zjutraj in dopoldne bo zlasti na Štajerskem, Dolenjskem in v Prekmurju še nekaj oblakov, popoldne pa se bo povsod zjasnilo. Iz jutranjih 5 se bo do popoldneva ogrelo na 22 stopinj. Sobota bo sončna, popoldne bo na zahodu nekaj oblakov. Zapihal bo južni veter in temperaturo dvignil še nekoliko višje. Nedelja bo bolj oblačna, nekaj sonca bo na vzhodu. Še bo pihal JZ veter, na zahodu bo nekaj padavin, a količina bo zelo majhna.