Nad nogometaše z eksplozivom z žeblji

Nad nogometaše z eksplozivom z žeblji

-
0 100

Nogometaši Borrusie iz Dortmunda so bili pred srečanjem z Monacom pretreseni nad novimi informacijami v povezavi z eksplozijo na klubskem avtobusu. Kot poroča nemški novinar Freddie Röckenhaus, so med preiskavo eksplozije na avtobusu v stolih našli žeblje iz ene od eksplozivnih naprav. Zataknjeni so bili v naslonjalo za glavo, kjer običajno sedi klubski trener. “Ko so prejeli informacije o žebljih, je bila njihovo razpoloženje na najnižji možni točki,” je povedal novinar.

Rockenhaus je po poročanju BBC razkril, da mu je to povedal pretreseni kapetan ekipe Marcel Schmeltzer, ki se je z ostalimi nogometaši šele takrat dobro zavedel, kako blizu so bili “popolni katastrofi, v kateri bi lahko številni izgubili življenje.”

Prebivalcem Dortmunda napad ni vzel poguma

“Zmagal je športni duh, terorizma se ne bojimo.” To so bile na ulicah Dortmunda včeraj pogoste izjave prebivalcev in navijačev, potem ko je bil v torek zvečer s tremi eksplozivnimi napravami, nameščenimi ob cesti, napaden avtobus domačega nogometnega kluba.

A kot poročajo nemški mediji, ima pokončna drža in samozavestna podoba Dortmunda tudi drugo podobo. Nogometno srečanje med kluboma Borussia Dortmund in Monaco je sinoči minilo ob ostrih varnostnih ukrepih, po mestu patruljirajo okrepljene policijske patrulje. Vseeno je na stadionu izbruhnilo nekaj panike, ko dva izhoda zaprli zaradi “sumljive najdbe”. Vse se je srečno končalo, a ostaja priokus, da se je “nekaj spremenilo”, da je njihov domači, doslej varen svet, postal manj prijazen.

Poleg tega se je sinočnji večer v Dortmundu končal s policijsko akcijo, ki je marsikoga še dodatno prestrašila, čeprav se je izkazalo, da je šlo le za pomanjkanje dobrega okusa in zdrave presoje. Nek raper, ki je v mestu snemal spot, se je skozi mesto peljal z orožjem, ki je bilo videti “kot pravo”.  In sprožil paniko. Policisti so prekinili “povsem neprimerno snemanje”, kot so označili dogodek, in raperju napisali kazen – zaradi kršitev zakona o orožju in javnem miru. (24ur.com)