Nad Slovenijo fronte, tudi s snegom

Nad Slovenijo fronte, tudi s snegom

-
0 426

Nad severozahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje, vremenska fronta se postopno pomika prek srednje Evrope. Z okrepljenim jugozahodnikom priteka k nam topel in vlažen zrak. V drugem tednu februarja bo nestalno vreme z občasnimi padavinami, ki jih bo več v zahodnih krajih. Dan brez padavin bo predvidoma četrtek. Vesela novica tudi za smučarje. Na voglu je v zadnjih 24 urah zapadlo 45 cm snega, tako da je snežna odeja visoka 80 cm. Vendar s frontami, ki bodo v naslednjih dneh še dosegle Slovenijo, bodo nasule še nekaj snega.

V torek bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo večinoma suho, predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bodo občasno rahle padavine, ki se bodo popoldne krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 5 stopinj C.

OPOZORILO
Nocoj in v noči na torek ter v torek popoldne in zvečer bo v višjih legah, predvsem ponekod v severovzhodni Sloveniji pa tudi nižje, jugozahodni veter v sunkih presegel hitrost 70 km/h. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

KAKO KAŽE
V noči na sredo bo dež zajel vso Slovenijo. V sredo popoldne bodo padavine od zahoda ponehale, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 m. V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po kotlinah možna megla.

(arso)