NAG. IGRA: Tabakum in dan odprtih vrat

NAG. IGRA: Tabakum in dan odprtih vrat

-
0 450

Novomeško podjetje Tabakum vabi na dan odprtih vrat. Pomlad je letos prehitevala z visokimi temperaturami, s tem pa se je narava hitro prebudila. In Slovenci veliko prostega časa namenimo urejanju okolice. In za slednje je prav, da imamo primerna orodja, ki so kakovostna, prilagodljiva, vzdržljiva in varčna. Vse to boste lahko spoznali ta petek in soboto pri Tabakumu, na Cikavi, v Novem mestu.

Nekateri se pri tem soočajo s številnimi izzivi in težje dostopnimi tereni, kot so strme brežine, ki zahtevajo uporabo posebnih kosilnic in drugih kosilnih strojev. Za vse, ki bi radi  dobili koristne nasvete izkušenih strokovnjakov in se seznanili s svetovnimi novostmi prav s področja košnje zahtevnih terenov, so v družinskem podjetju Tabakum, kjer poleg akumulatorjev ponujajo številne kakovostne izdelke s področja avtomobilske panoge, kmetijsko mehanizacijo in vrtni program, pripravili dneve odprtih vrat.

V petek, 21. aprila, in soboto, 22. aprila, boste lahko v bližini sedeža njihovega podjetja v Novem mestu (Podbevškova ulica 8b) od blizu spremljali praktični prikaz uporabe kosilnic za zahtevne terene – za košnjo brežin, košnjo grmičevja in podrasti ter za košnjo urejenih trav. Košnja s temi najsodobnejšimi kosilnicami je energetsko tudi do trikrat bolj varčna v primerjavi z drugimi kosilnicami, kot so kosilnice na nitko ali kosilnice za urejene vrtne površine, na primer. Poleg tega lahko teren, ki bi ga sicer pokosili v treh urah, z njimi pokosimo zgolj v eni. Predstavitve bodo oba dneva potekale dopoldne in popoldne – v petek med 10. in 12. uro ter med 15. in 17. uro, v soboto pa med 10. in 12. uro ter med 14. in 16. uro. Med drugim si bodo lahko obiskovalci ogledali in preizkusili petnajst vrst kosilnic, kosilnih traktorjev in motokultivatorjev.

Družinsko podjetje Tabakum je danes vodilni dobavitelj akumulatorjev na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Z leti je podjetje razširilo svojo prodajo na področje kmetijske in vrtne mehanizacije. Znani so kot specialisti za kosilnice za zahtevnejše terene, prav tako imajo močan vrtni in gozdarski program. Danes imajo v svoji ponudbi več kot 16.000 kakovostnih izdelkov od avtomobilske panoge do vrtno-kmetijskega programa, kjer zastopajo vse od gozdarstva, vinogradništva, sadjarstva, poljedelstva do izdelkov za dom in vrt.

Mi pa vas v nagradni igri sprašujemo: pod katerim imenom se skriva znamka akumulatorjev?

a) Joži

b) Silva

c) Vesna

Odgovore pošljite do 21. aprila na novice@dolenjskanews.com in poleg pripišite še Vaš telefon.