Naj Vas ogreje toplo Janino srce

Naj Vas ogreje toplo Janino srce

-
0 565

Domov na Dolenjsko se je za nekaj dni vrnila naša rojakinja Jana Dular, na katero smo lahko upravičeno ponosni. Mlada ženska je s skromnimi sredstvi naredila ogromno, še več pa njeno srce in znanje, ki ga nesebično razdaja med ljudi v Malaviju. Za nas povsem običajne stvari so lahko marsikje nedosegljive. In za premostitev teh ovir in pomoč skrbi Jana s svojim društvom ELA.

Jana Vas te dni dni vabi na prijetne pogovore v krasnem vzdušju. Kot je zapisala Jana:  ‘z vami bi rada v krasnem vzdušju podelila vse stare in nove zgodbe, ki jih moje življenje piše v Afriki. Seveda bom govorila tudi o malavijskih projektih in vseh napredkih.’

Jana Vas vabi na predavanja:

11. oktober ob 18h KKC (kulturni center) Dolenjske Toplice

13. oktober ob 18h v knjižnico Novo mesto

18. oktober ob 19h v knjižnico Logatec

Nekaj o Jani, za tiste, ki je morda še ne poznate: Jana Dular, ustanoviteljica slovenskega humanitarnega društva ELA, že sedem let v vzhodni Afriki vodi humanitarne projekte. Od avgusta 2011 dalje se nahaja v Malaviju, v centralnem predelu Afrike, kjer vodi projekte za pomoč otrokom s posebnimi potrebami. Z donacijami je izgradila izobraževalni center v malavijski vasici Mazembe, katerega vsak dan obiskuje 250 otrok (od tega 50 s posebnimi potrebami). Ustanovila je mladinski klub ter delavnice finančne pismenosti za 50 lokalnih žensk.

Humanitarna delavka in univ.dipl. pravnica Jana Dular, nam bo pripravila poučno predavanje, popeljala nas bo po Ugandi, Tanzaniji in Malaviju, po njihovih naravnih lepotah in nam predstavila vse projekte katere vodi. Toplo ste vabljeni med zanimive zgodbe, obogatene s slikami, filmi, glasbo ter afriškimi izdelki.
Vstopnine ni, bo pa možnost prostovoljnih prispevkov, nakup Janine knjige The warm heart of Africa/www.africabook.info, nakup unikatnega nakita ter slik na platnu…

Vsi zbrani prispevki gredo v pomoč vsem projektom v Malaviju.