Najboljša skakalca na svetu nič več na ‘elankah?’

Najboljša skakalca na svetu nič več na ‘elankah?’

-
0 129

Vendar to ni odločitev najboljšega skakalca na svetu, Petra Prevca, pač pa podjetja iz Begunj, poroča 24ur.com. Prav tako očitno na elanovih smučeh ne bo nastopala tudi najboljša smučarka skakalka Sara Takanaši. Torej dva najboljša na svetu, brez prave konkurence. Brez slovenskih ‘dilc’ bo tako ostal še en mlad slovenski up, Domen Prevc.

Elan bo namreč v prihodnje usmerjen predvsem v razvoj blagovne znamke Elan in na trge z razvitimi zimskimi športi, z ambicijo postati najbolj inovativna blagovna znamka med smučkami za alpsko smučanje, so sporočili iz podjetja.

Odločili so se, da izločijo program skakalnih smuči.

“Želimo si poiskati prevzemnika programa skakalnih smuči, ki bi lahko na osnovi dolgoletnih izkušenj in nabranega znanja uspešno nadaljeval proizvodnjo. Pogovori v tej smeri še potekajo. V Elanu se bomo potrudili  in pomagali pri vzpostavitvi programa, z namenom nadaljevanja proizvodnje vrhunskih skakalnih smuči – tako za mlade nadobudne skakalce kot tudi za vrhunske športnike,” še pojasnjujejo v družbi in pravijo, da bodo dokončne dogovore tudi razkrili, ko in če se uspejo dogovoriti za nadaljevanje proizvodnje skakalnih smuči.

Zaradi novih strateških usmeritev razvoja znamke so v upravnem odboru Elana sprejeli odločitev, da podjetje preneha s sponzoriranjem programa skakalnih smuči. “Ta program je bil sicer marketinški in ne prodajni ter je v strukturi izdatkov za marketing predstavljal pomemben delež. Sredstva iz skakalnega programa bodo tako preusmerili v aktivnosti za krepitev znamke na ključnih trgih, kjer sponzorstvo skakalnega športa doslej ni prineslo želenih učinkov (ZDA Kanada, Francija) ter v preoblikovanje trženjskih aktivnosti v smeri digitalnega marketinga. Ta je v izrazitem trendu prav pri sodobnem trženju športne opreme,” so še sporočili iz Elana.

Pravijo, da so izjemno ponosni na skakalno preteklost in s tem povezane uspehe, še posebej na letošnje uspehe

Petra Prevca. “Vsi nanizani uspehi bodo za vedno zapisani v pestri zgodovini blagovne znamke Elan,” pravijo in poudarjajo, da imajo kot gospodarska družba tudi obvezo do ključnih deležnikov. “Delovanje družbe moramo usmerjati v aktivnosti, ki so dolgoročno najbolj učinkovite za obstoj in razvoj Elana,” še poudarjajo v Elanu.