Najdeni prebežniki v Osilnici prosili za azil

Najdeni prebežniki v Osilnici prosili za azil

-
0 125

Kot smo poročali so bili policisti 1. 8. 2016 v jutranjih urah s strani občanov obveščeni, da se pri naselju Osilnica nahaja 10 do 12 oseb, za katere sumijo da so tujci. Policisti so sprva izsledili 11 oseb, nato pa še dve osebi v naselju Čačiči. Gre predvsem za državljane Sirije, dva državljana Libije in enega državljana Iraka.

Od tega je bilo 12 moških (4 mladoletni) in 1 ženska. Vsi tujci, razen enega, ki je bil zaradi zdravstvenih težav odpeljan v UKC Ljubljana, so zaprosili za azil in so bili po končanem postopku nastanjeni v Azilnem domu. V času postopka v Osilnici je bil ustavljen in kontroliran 22-letni drž. Srbije, voznik kombiniranega vozila Opel Vivaro. Glede na okoliščine in zbrana obvestila so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je ravno on pripeljal omenjene tujce.

Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nedovoljeno prehajanje meje, ki ga je osumljen državljan Srbije, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po zbranih obvestilih zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.