Napad psov usoden za 71-letno žensko

Napad psov usoden za 71-letno žensko

-
52 4319

Okoli 14.30 ure se je na Stražnjem Vrhu oz. Mavrlenu pri Črnomlju po naših informacijah zgodil grozljiv napad psov na 71-letno žensko. Po naših neuradnih informacijah gre za pse pasme ameriški bully. Več psov pa naj bi tako hudo poškodovalo žensko, da je ta kasneje umrla. Po naših neuradnih informacijah naj bi bila pokojna mati vzreditelja omenjene pasme.

Informacijo o napadu je za DolenjskaNews potrdil Robert Perc, vodja OKC PU Nm, ki je sporočil, da je 71-letna ženska iz okolice Črnomlja zaradi ugrizov oz. poškodb okoli 17.30 ure umrla. Več podatkov bodo sporočili jutri. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe, policisti še niso zaključili z delom. Na policijski upravi Novo mesto bodo danes ob 12.15 uri dali izjavo o včerajšnjem tragičnem dogodku.

Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za pse nekega vzreditelja pasme ameriški bully, ki naj bi imel teh psov 13.

Pasma je novejša pasma in se je začela razvijati sredi 90-ih let 20. ga stoletja skozi vzrejo med Ameriškimi Pitbull Terierji in Staffordshire Terierji kot tudi Bulldogi in še nekaj drugih pasem, ki pa zaenkrat še niso bile razkrite. Ameriški Bully, kot pasma je priznan le v nekaj različnih zasebnih pasemskih klubih.