Napihaj 0,0

Napihaj 0,0

-
1 279

Policija bo od danes pa do 13. novembra izvajala poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, s katerim želi zmanjšati delež povzročiteljev prometnih nesreč, ki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi.

Namen akcije, bliža se namreč tudi Martinovo in čas praznovanj, je osveščati voznike o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu, zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, a obenem tudi nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom različnih substanc.

Vožnja pod vplivom alkohola ali drog je namreč izjemno nevarna, saj zmanjšuje zbranost voznika, njegove motorične sposobnosti in sposobnosti zaznave okolice ter odzivanja na dogajanja v prometu. Vse to pa pogosto pripelje do izjemno hudih prometnih nesreč, z nepovratnimi posledicami, ki v črnino zavijejo premnoge družine.

Število alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč se je v letošnjem letu žal povečalo. V prvih osmih mesecih je bilo za kar 25 % več alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani. Alkohol pa, poleg hitrosti, ostaja eden poglavitnih dejavnikov za nastanek najhujših prometnih nesreč.

Napihaj 0,0