Naravno barvanje

Naravno barvanje

-
0 455

Že nekaj večerov smo ob zahodu lahko opazovali igro barv. In o barvah bomo govorili tudi jutri, marsikdo ne najbolj prijazno. Močni južni vetrovi bodo k nam jutri prinesli veliko saharskega peska, ki ga bo dež spral iz ozračja, zato s pranjem vašega jeklena konjička raje počakajte še kakšen dan.

Ponoči bo pri nas oblačno in še večinoma suho, proti jutru pa bo na zahodu začelo deževati. Ob morju bo pihal zmeren jugo, v notranjosti pa bo vetra bolj malo. Še eno toplo jutro je pred nami. V večjem delu Slovenije bo od 5 do 6 stopinj, še topleje bo na Primorskem, kjer bo bo že četrti dan zapored nad 10 stopinj. Še najbolj zimsko bo v Alpskih dolinah, stopinja nad ničlo.

Padavine se bodo jutri zjutraj na zahodu okrepile in se počasi širile proti vzhodu. Lokalno bodo nastajali močnejši nalivi in predvsem v zahodni Sloveniji pričakujemo nekaj težav s hodourniškimi vodami, največ padavin bo v Posočju, na vzhodu bo do večera še večinoma suho. Tudi čez dan bo še naprej pošteno nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo od 8 do 10 stopinj, še topleje bo na Primorskem, kjer bo od 12 do 14 stopinj. Na Gorenjskem bo najmanj, a najbolj primerno letnemu času, 3 stopinje.

Sreda bo oblačna, občasno bo še deževalo, nekoliko pogosteje na vzhodu. Hladilo se bo in meja sneženja se bo spustila pod 1000m. Zjutraj bo 4, čez dan okoli 7 stopinj. V četrtek bo v zahodni Sloveniji suho z nekaj sonca. Proti vzhodu bo oblačnost naraščala, na Dolenjskem, Štajerskem in v Prekmurju bo občasno rahlo deževalo, nad okoli 700m pa snežilo, količina padavin bo zelo majhna. Tudi v petek bo oblačno, na Primorskem bo ob burji nekaj sonca, na vzhodu pa bo padlo nekaj kapelj dežja. Zjutraj bo 1, čez dan okoli 4 stopinje.