Pod minusom ne, bomo pa mokri

Pod minusom ne, bomo pa mokri

-
0 185

Nedeljski dan bo spet bolj moker. Dosegel nas bo izrazit ciklon. Vreme se bo pri nas v Alpah in tudi v Sredozemlju hitro spremenilo. Tokrat bodo padavine v obliki dežja, snežilo bo le v Alpah. Močni vetrovi bodo prinašali veliko vlage iz Črnega morja in južnega Sredozemlja. Bolj obilne padavine pričakujemo na Jadranu in na Balkanu.

Do jutra se bo oblačnost zgostila in na zahodu Slovenije bo že začelo deževati.  Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Ob oblakih bodo najnižje jutranje temperature okoli 7 stopinj, na Gorenjskem 3, na Primorskem do 11 stopinj. Dopoldne se bo dež hitro razširil nad osrednji del države in popoldne vse do Pomurja.  Najmanj dežja bo na Primorskem, a se bo burja okrepila. Obilnejše padavine bodo tokrat na vzhodu. Na Štajerskem in v Pomurju bodo nastajale močnejše plohe, pade lahko več kot 50 litrov na kvadratni meter.

Kljub vzhodnim vetrovom tokrat ne bo hladno. Najvišje temperature bodo od 12 do 14 stopinj.  Tudi dan podaljšanega vikenda bo večinoma še deževen. Manj padavin bo na zahodu države, na Primorskem bo večinoma suho, pihala bo zmerna do močna burja, drugod po Sloveniji severovzhodnik. Po praznikih, v torek, se bo vreme počasi umirilo in razjasnilo se bo. Temperature bodo šle navzgor, ogrelo se bo do 20 stopinj. Tudi v nadaljevanju tedna bo več oblačnosti na vzhodu države, v sredo ni izključena tudi kakšna kaplja dežja. Popoldanske temperature bodo med 17 in 21 stopinj, jutra bodo sveže.