Ne klik, svinčnik bo odločil ;)

Ne klik, svinčnik bo odločil ;)

-
0 666

Vse od kar imamo v Sloveniji lokalne oz. županske volitve,  tako virtualno in požrtvovalno objestnega boja privržencev kandidatov za županski položaj, še nisem zaznal, pa čeprav sem vse dosedanje volitve v samostojni Sloveniji spremljal zelo intenzivno. Ne glede na lokalno ali državno raven.

A živimo v času tako imenovane sodobne tehnologije, slednja ne bo nikoli stara. 😉 In nekateri kandidati za lokalni tron se sodobnih vzvodov dobro zavedajo in so v promocijski boj angažirali podmladek, ki je z uporabo novodobnih tehnologij zelo vešč. Zakaj pa ne? V tednih volilne kampanje telefoni zvonijo, vibrirajo, ali zgolj utripajo oz. samo slednje, saj bi bilo vse druge moteče, elektronska pošta pa je polna sporočil, tako hvalospevov o otvoritvah, posaditvah, obletnicah, preplastitvah itd. ter seveda kritik.

Pred nami so volitve velikih obljub. Nekateri so v zadnjih dneh končno spoznali, da so tudi vasi del mesta, spet drugi bi najraje odšli v mesto, pa čeprav vedo, da jim je na vasi bolje, ne glede na to, da je cesta v nikakršnem stanju.

Ljudi na vasi boli le to, da se posamezniki s položaja pri njih prikažejo le v mesecih za prepričevanje, za volilni glas. Pred tem pa so na t.i. tretjem tiru (drugi je namreč rezerviran za državo). In marsikdo na vasi poleg ceste še vedno sanja o t.i. optičnem kablu (slednji naj bi bil nekaj povsem normalnega v Sloveniji, pa to ni) in drugih skoraj idealnih, zdaj že povsem normalnih ‘dobrinah’, ki so v mestu postale same po sebi vsakdanje oz. povsem dostopne. Le nekaj kilometrov stran iz mesta je dan povsem drugačen, čeprav je cekinski davek posameznika iz vasi enak. Lahko pa zatrdim le to, da je življenje na vasi mnogo bolj pristno, iskreno, pošteno, neposredno. In prav slednje pričakujemo od kandidatov, ki si upajo voditi občino.

K sreči pri naši državljanski pravici, torej volitvah, uporabljamo pisalo, ki ni elektronsko, saj bi v nasprotnem primeru marsikje težko oddali svoj glas.  ; )

Pa srečno vsem, ki obljubljate oz. kandidatom-kam,  saj funkcijo, ki si jo želite ni nedeljska južna. Slednja se bo najverjetneje večkrat uresničila kot marsikateri zadani projekt. 😉

R.