Nedelja pod 30°C in z nevihtami

Nedelja pod 30°C in z nevihtami

-
0 173

Ozvežitev bo dosegla Alpe in s tem tudi naše kraje. Proti jutru se bo vreme umirilo, predvsem na severu pa se lahko kakšna nevihta pojavi že zjutraj. Nedeljsko jutro bo toplo in soparno. Temperature bodo od 19 do 22 stopinj, toliko bo ob morju. Na Gorenjskem bo 17 stopinj.

V nedeljo bo nekaj sonca, a prevladovali bodo oblaki. Že od dopoldneva bodo nastajale plohe in predvsem nevihte z nalivi, toča pa je jutri precej manj verjetna kot danes, ni pa izključena. Najmanj neviht bo ob morju, morja ima že 26 stopinj, drugod pa se bodo nevihte zavlekle v noč na ponedeljek. Po treh dneh bo jutri živo srebro pod 30 stopinjami, razen na Goriškem, kjer bo okroglih 30. Drugje po Sloveniji bo od 26 do 28, najmanj na Gorenjskem, kjer bo 25 stopinj.

V nedeljo vam odsvetujemo obisk gora, saj bodo že od zgodnjega dopoldneva nastajale krajevne nevihte. V sredogorju bo pihal šibak JV veter, višje šibak JZ, ob nevihtah bodo lokalno močnejši sunki vetra. Nekoliko se bo že ohladilo, na 1500m bo okoli 16 stopinj, na 2500m 10, še nekaj stopinj manj pa bo v začetku tedna.

V noči na ponedeljek, v ponedeljek zjutraj in dopoldne bo še deževalo, sredi dneva pa bo dež postopno povsod ponehal. Hladneje bo, popoldne se bo ogrelo le do 22, 23 stopinj. V torek pa spet preklop nazaj na poletje. Sončno bo in suho s prijetnimi temperaturami, ogrelo se bo do 28 stopinj, na Primorskem bo pihala burja. Večinoma sončna bo tudi sreda, zjutraj bo 15, čez dan pa okoli 30 stopinj Celzija.