Nedelja sprva z oblaki, kasneje sonce

Nedelja sprva z oblaki, kasneje sonce

-
0 110

V nedeljo se bo ciklonsko območje nahajalo nad Sredozemljem, vendar pa na vreme pri nas ne bo vplivalo. Padavine v Španiji se bodo tudi jutri še nadaljevale. Nad Zahodno in osrednjo Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka.

V Sloveniji bo ponoči delno jasno. Proti jutru se bodo na Vzhodu Slovenije že nabirati oblaki. Drugod bo zjutraj nekaj nizke oblačnosti, na Primorskem kjer bo pihala zmerna burja pa bo sončno. A zagotovo ne toplo. Ob morju bo okoli 4 stopinje, na Goriškem 2. V večjem delu Slovenije bodo temperature od -2 do stopinje nad lediščem. Najhladneje bo v alpskih dolinah, 3 stopinje pod ničlo.

Dopoldne se bo visoka oblačnost od Vzhoda postopoma razširila nad večji del Slovenije. Najbolj sončna bo cvetna nedelja na Primorskem, kjer bo burja postopoma slabela. Proti večeru pa se bo pričelo jasniti tudi v notranjosti države. Že danes je bilo na soncu prijetno in kaže da bo tako tudi jutri, saj naj bi veter le oslabel. V Pomurju, na Štajerskem, v osrednji in JV Sloveniji bo od 7 do 9 stopinj. Manj bo na Gorenjskem in Koroškem, do največ 5 stopinj. Najtopleje pa na Primorskem, okoli 10 stopinj.

Najvišji vrhovi bodo zjutraj nad oblaki. Nižje pa bo čez dan oblačno in megleno. Več jasnine bo v Z Julijcih. Proti večeru pa se bo pričelo jasniti tudi drugje. Pihal bo šibak veter spremenljive smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli -2, na 2500 m pa okoli -7 st C.

Začetek novega tedna bo delno jasen. Popoldne se bo oblačnost povečala. Na Primorskem bo še vedno pihala šibka burja. Zjutraj bodo v večjem delu države temperature še vedno pod lediščem. V torek se bo pooblačilo. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Zjutraj bo še hladno, čez dan pa že bolj pomladno. V sredo bo več jasnine na vzhodu države, na zahodu pa se bodo že pojavljale padavine, ki se bodo v noči na četrtek okrepile in razširile nad vso državo. Ponekod bo zapihal JZ veter. Topleje bo, zjutraj okoli 3 st C.