Nedelja svetla, ponedeljek že bel

Nedelja svetla, ponedeljek že bel

-
0 753

Izrazito ciklonsko območje, ki je danes prinašalo močne padavine in nevihte jugu Balkanskega polotoka, bo jutri slabelo in se pomaknilo proti vzhodu, ob tem bo slabela tudi burja vzdolž jadranske obale. Čez zahodno Evropo pa se bo proti vzhodu pomikala fronta, ki bo na vreme pri nas vplivala že v začetku tedna.

Noč bo na Primorskem in v višjih legah jasna, po nižinah pa se bo večinoma zadrževala megla ali nizka oblačnost. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo še pihala zmerna burja, ki bo proti jutru slabela. Jutro bo hladnejše. V večjem delu države bo zjutraj od -4 do 0 st. C. Hladneje bo na severu države, od -8 do -5 st. C, topleje pa v krajih z burjo, malo nad 0 st. C.

Pustna nedelja bo na Primorskem sončna že od jutra. Burja bo popoldne ponehala. Tudi drugod se bo po sivem začetku dneva oblačni sloj počasi tanjšal ter sušil in popoldne bo povsod vsaj nekaj sonca.  Sončni žarki bodo poskrbeli za dvig temperature. Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 9 st. C. Med 3 in 5 st. C bo v notranjosti države, kakšna stopinja manj bo v alpskih dolinah.

Po sončni nedelji se bo prihodnji teden začel z mrzlim jutrom. Čez dan pa se bo oblačnost zgostila. Od severa bodo začele nastajati manjše padavine. V nižjih delih Primorske bo deževalo, drugod snežilo.  V noči na torek se bodo padavine nekoliko okrepile. Dež se bo lahko mešal s snegom tudi v Primorju. Pustni torek bo na Primorskem večinoma suh z burjo, drugod bo občasno še rahlo snežilo. Sreda bo prehoden dan z več sonca in mrzlim jutrom, v drugi polovici tedna pa bo spet več oblakov, možne so tudi padavine. Zapihal bo JZ veter in nam pripihal toplejši zrak.