Nekateri ne bi delali, drugi delajo

Nekateri ne bi delali, drugi delajo

-
20 2977

Se še spomnite, ko je pred časom novomeški Revoz iskal nove sodelavce, zaradi povečanja proizvodnje in proizvodnje clia 4 in ko je bilo težko dobiti dovolj ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v proizvodnji? Na različnih forumih se je vnela žgoča debata o tem, kako in zakaj v Revoz oz. ne. Razmere za delo so zahtevne. Ampak to je čas, ki ga živimo oz. kapitalizem, kjer se od delavca poskuša ‘iztisniti’ največ.

A očitno Slovenija še vedno ponuja dovolj socialne varnosti z naslova podpore oz. pomoči nekaterim brezposelnim, ki jim sprejetje delovnega mesta ni bilo všeč. Tudi na območju Dolenjske imamo veliko ljudi, ki jim je očitno odveč sprejeti kakršno koli delo. In številni v naši regiji nimajo niti enega delovnega dne, pa vseeno očitno živijo lagodno. Velikokrat dela niso sprejeli z izgovorom, da jih v delovnem okolju niso sprejeli zaradi njihove etničnosti.

A vse to je očitno privlečeno za lase. Podatek, ki ga objavljamo, bi moral zanimati predvsem tiste, ki brez težav delijo državna oz. davkoplačevalska sredstva za podporo državljanom Slovenije, ki v življenju kljub delovni opravilnosti niso oddelali niti ene ure.

In sicer, če nekaterim pri nas ni treba delati, pa smo izvedeli, da so v novomeškem Revozu zaposlitev dobili ljudje, ki jih je vojna vihra pregnala z doma. Vprašanje o tem smo naslovili v novomeško podjetje. Iz Revoza so za DolenjskaNews sporočili, da so so v podjetju zaposlili nekaj novih sodelavcev, ki so jih k njim napotili prek Ministrstva za notranje zadeve, nekaj pa jih je zaposlitev našlo tudi prek agencije. Kot so še zapisali v Revozu tega pač ne spremljamo na takšen način in da imajo vsi ti sodelavci dovoljenje za delo in so bili na trgu dela izenačeni z drugimi iskalci zaposlitve. Nekateri, ki so sprejeli delo v Revozu so tudi visoko izobraženi, v svoji državi so imeli službo, eden celo svoje podjetje. Vsi pa delo opravljajo dobro in s hvaležnostjo, so še zapisali v Revozu.

Pohvalno. In očitno ni vse tako črno kot se govori in piše. So pa razmere v Slovenije za marsikoga še vedno zelo udobne oz. je lahko prejemnik državne pomoči, čeprav se mu ponuja delovno mesto, ki ga ne želi sprejeti oz. ga ne sprejme.