Nekateri ne bi delali, drugi delajo

Nekateri ne bi delali, drugi delajo

-
20 2945

Se še spomnite, ko je pred časom novomeški Revoz iskal nove sodelavce, zaradi povečanja proizvodnje in proizvodnje clia 4 in ko je bilo težko dobiti dovolj ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v proizvodnji? Na različnih forumih se je vnela žgoča debata o tem, kako in zakaj v Revoz oz. ne. Razmere za delo so zahtevne. Ampak to je čas, ki ga živimo oz. kapitalizem, kjer se od delavca poskuša ‘iztisniti’ največ.

A očitno Slovenija še vedno ponuja dovolj socialne varnosti z naslova podpore oz. pomoči nekaterim brezposelnim, ki jim sprejetje delovnega mesta ni bilo všeč. Tudi na območju Dolenjske imamo veliko ljudi, ki jim je očitno odveč sprejeti kakršno koli delo. In številni v naši regiji nimajo niti enega delovnega dne, pa vseeno očitno živijo lagodno. Velikokrat dela niso sprejeli z izgovorom, da jih v delovnem okolju niso sprejeli zaradi njihove etničnosti.

A vse to je očitno privlečeno za lase. Podatek, ki ga objavljamo, bi moral zanimati predvsem tiste, ki brez težav delijo državna oz. davkoplačevalska sredstva za podporo državljanom Slovenije, ki v življenju kljub delovni opravilnosti niso oddelali niti ene ure.

In sicer, če nekaterim pri nas ni treba delati, pa smo izvedeli, da so v novomeškem Revozu zaposlitev dobili ljudje, ki jih je vojna vihra pregnala z doma. Vprašanje o tem smo naslovili v novomeško podjetje. Iz Revoza so za DolenjskaNews sporočili, da so so v podjetju zaposlili nekaj novih sodelavcev, ki so jih k njim napotili prek Ministrstva za notranje zadeve, nekaj pa jih je zaposlitev našlo tudi prek agencije. Kot so še zapisali v Revozu tega pač ne spremljamo na takšen način in da imajo vsi ti sodelavci dovoljenje za delo in so bili na trgu dela izenačeni z drugimi iskalci zaposlitve. Nekateri, ki so sprejeli delo v Revozu so tudi visoko izobraženi, v svoji državi so imeli službo, eden celo svoje podjetje. Vsi pa delo opravljajo dobro in s hvaležnostjo, so še zapisali v Revozu.

Pohvalno. In očitno ni vse tako črno kot se govori in piše. So pa razmere v Slovenije za marsikoga še vedno zelo udobne oz. je lahko prejemnik državne pomoči, čeprav se mu ponuja delovno mesto, ki ga ne želi sprejeti oz. ga ne sprejme.

 • Socjalno ukint pa bodo vsi rade vole sli delat

 • A polej bojo sam še romi prejemniki socijalke…no tu bi bli treba poštimat,kar se tiče teh socjalk komu pripadajo in komu ne!

  Folk rad laže predvsem sebi!

  • So zascitena vrsta kot kocevski medvedi. Za nocno bolj tezko ker takrat ze delajo na terenu. Dop in pop imajo pa oglede.

 • To so bučke

 • Pravilno da ne delajo cimvec takih. Da bojo zgoraj gospodje videli da ne bojo za drobiz delal. Vsi tisti ki pa delajo so pa sam moderni suznji ki delajo da dobijo socjalno placilo. Za placanje par poloznic pol pa stradanje. Elita se pa bogati.

 • Pa nej se cigane poslejo delat glede na to kaksno socialno vlecejo pa bojo probal kako zgleda sluzit za prezivetje. Komplet nocno smeno lahko sestavijo samo s cigani pa se vajeni so nocnega delovnega casa😎

  • Tudi Romi so delali v Revozu, dokler ni bilo socialne pomoči. Potem so pa vsi pustili službe pa na socijalno

  • Tudi Romi so delali v Revozu, dokler ni bilo socialne pomoči. Potem so pa vsi pustili službe pa na socijalno

 • Sužnji….

 • Robi Erjavec zdravo !

  Nasprotujem tvojemu pisanju 100%!

  Zakaj?

  KER NIKOLI NISI DELAL V REVOZU SAJ SI NOVINAR!

  ZATO TE PROSIM: Ne piši gluposti!
  Ne piši to kar NEVEŠ!!!

  Obsojaš ljudi, ki nočejo delat v Revozu!!!

  Hoj ti tam delat. Delaj tri leta in MI POTEM NAPIŠI KAKO TI JE UŠEČ !!!

  Jaz sem tam delal samo 20 ur !!!

  In vem kako je!

  Ti pa NEVEŠ!!!

  Robi ne mi zanerit, ker sem ti odkrito in pošteno povedal!!!

  PAČ NAREDIL SI NAPAKO!

  Jaz jo tud dostokrat naredim!
  Priznam!

  Lep pozdrav :). Ko se vidiva greva na BEER !

  • Atilas

   Jože, po 20 urah prisotnosti v Revozu nikakor nisi oseba, ki bi lahko podala mnenje o delu v Revozu. Po mojih izkušnjah dela na montaži, si prvi dan prebil tako, da so te oblekli, opremili, pokazali WC, menzo, predstavili delo v ODE, sodelavce, delovno mesto. Nato si opazoval delavca, ki te je uvajal, morda si pod nadzorom že poskusil izvesti kako operacijo. Naslednjih 8 ur si se naučil in morda že izvedel kako operacijo v celoti. Očitno je bil to višek, kar lahko zmoreš (se opravičujem če si že v letih, fizično ali drugače omejen), da si obupal nad sabo in si 3. dan prišel v službo prekinit delovno razmerje. Žal je zadnje čase v Revozu manj moških, ženske prevzemajo težja dela, ne jamrajo, so vztrajne, odgovorne, zanesljive, ambiciozne. Kam so šli moški? Na pivo in jokat po kafičih.

   • Robert Bartolj

    Jože samo socijalno pomoč treba ukinit za takšne ki so sposobni in nočejo delat.jaz sem začel v Revozu delat s 15 leti pa nisem nikoli jamral da je težko.

 • Revoz mi lahko popusi kurac.Delajo neumni ljudje in tisti ki so prisiljeni in nimajo drugega izhoda.Zavod me je silil v revoz sem sel na razgovor in ga zasral.Za minimalca jaz nebom garal zagotovo.Ce pa me sprejmejo po kaksni nesreci grem na bolnisko prvi teden haha hah 😄

  • Atilas

   Za tvojo socialno podporo plačujejo po tvojem “neumni” ljudje. Pametne ženske izbirajo sposobne, zdrave, odgovorne moške. Naravna selekcija bo naredila svoje.

 • Kake veze majo romi, socialna in Revoz? Ajmo narod zadihajte malo. Vklopite možgane in razum. Tole je le Robertov pogled ali pa članek po nareku. Tam dela kdor hoče in mu je kakor hoče. Dobro, prav, slabo, narobe ne vem, edino kar vem je to, da jih veliko njih ne dobi “fer” plačila za to kar dela in koliko dela.

  Lahko se penite ali duvate, situacija je vezana na posameznika.

 • Revozu je treba ukinit vsa državna plačila pa naj se pol kurčijo

 • cvichekbrother

  Potrebno bi bilo napisati kaj o kršitvah ZDR, to se v revozu dogaja pogosto. Če ne sodeluješ pri kršitvah, si odveč. Delati 12ur za minimalca, tako pač ne gre.