Nesreča, požar, porušeni, pogrešani

Nesreča, požar, porušeni, pogrešani

-
0 1545

Konec tedna se je na JV Slovenije začel s polno dogodki, ki sta jih zabeležila Regijska centra za obveščanje Novo mesto in Brežice. Pod težo snega so klonili nekateri ‘pomožni’, vendar pomembni objekti oz. skladišča.

V petek se je v Kanižarici, občina Črnomelj, pod težo snega porušil šotor, velikosti okoli 20 krat 50 metrov, ki je služil kot skladišče polizdelkov industrijskega podjetja. Gasilci PGD Črnomelj so s pomočjo avtodvigala in delavcev podjetja odstranili večjo količino snega s strehe industrijskega šotora.

Danes ob  20.51 uri sta v Dobruški vasi, občina Škocjan, na uvozu na avtocesto trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem in očistili razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli eno težje in eno lažje poškodovano osebo ter ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 7.20 je v Gorenjem Ajdovcu, občina Žužemberk, zagorela žagovina v silosu podjetja za predelavo lesa. Gasilci PGD Ajdovec so požar pogasili in skupaj z delavci podjetja odstranili iz silosa okoli 10 kubičnih metrov žagovine. Večja škoda ni nastala.

Ob 7.06 se je na območju Jelovca, občina Sevnica, ob prisotnosti policije in gasilcev PGD Sevnica pričela iskalna akcija pogrešane osebe. V iskalni akciji so sodelovale tudi enote reševalcev z reševalnimi psi pri ZRPS Dolenjske in vodniki psov Kinološke zveze Slovenije za Dolenjsko, Posavje in Belo Krajino. Pogrešano osebo so našli mrtvo v bližini doma v reki Mirni. Gasilci PGD Sevnica so mrtvo osebno dvignili iz reke in jo predali pristojni službi.