Nesreče motoristov in pijanega traktorista

Nesreče motoristov in pijanega traktorista

-
0 1256

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 258 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih sta se poškodovala motorista in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Padca motoristov v Beli krajini

Metliški policisti so bili nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Dolnjem Suhorju pri Metliki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 46-letni motorist zaradi nepravilnega prehitevanja izgubil oblast nad motorjem in padel po vozišču. Huje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

O prometni nesreči z udeležbo motorista so bili nekaj po 15. uri obveščeni tudi črnomaljski policisti. Ugotovili so, da je 40-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in trčil v avtomobil 58-letnega voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 14.30 se je zgodila prometna nesreča v Orehovici na območju Šentjerneja. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 53-letni voznik kmetijskega traktorja, ki je pri vožnji po klancu navzdol zapeljal
na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 22-letni voznik. Traktorist je po nesreči trčil še v avtomobil, parkiran na dvorišču stanovanjske hiše. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so med postopkom ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,08 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.