Nesreče pri delu, trije huje poškodovani

Nesreče pri delu, trije huje poškodovani

-
0 1372

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 139 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 588 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 40 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in sprožitev signalno varnostnih naprav.

Vlomi in tatvine

Iz odklenjenega gospodarskega objekta v okolici Trebnjega je med 2. 11. in 3. 11. nekdo odtujil tri motorne žage. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

V Slovenski vasi je v noči na 3. 11. neznanec vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujil dve motorni žagi, električno ročno orodje in dve posodi z gorivom. Škode je za okoli 2500 evrov.

V Straži je 4. 11. popoldne nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

V kraju Hrvaški Brod je 5. 11. neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 3000 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Srebrničah v Novem mestu je 5. 11. okoli 20. ure neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti, bančnimi karticami in mobilnim telefonom. Lastnico je oškodoval za 1000 evrov.

 

V nesreči poškodovan kolesar

Trebanjski policisti so bili 3. 11. popoldne obveščeni o prometni nesreči v naselju Občine. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je otrok s kolesom z dvorišča stanovanjske hiše zapeljal na regionalno cesto
in trčil v avtomobil 36-letne voznice, ki je vozilo uspela pravočasno ustaviti in preprečiti hujšo nesrečo. Otrok, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, se je pri padcu lažje poškodoval.

Kršitelju zasegli štirikolesnik

Med kontrolo prometa na cesti med Šentjernejem in Zameškim so policisti 4. 11. popoldne ustavili voznika štirikolesnika, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Med postopkom so ugotovili, da mladoletni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan štirikolesnik. Vozilo so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Metliški policisti so 4. 11. dopoldne izsledili in prijeli štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo preko mostu čez reko Kolpo v Rosalnicah.

Brežiški policisti so 5. 11. v Slovenski vasi prijeli državljana Afganistana in državljana Pakistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nesreče pri delu

V gozdu pri kraju Svržaki na območju Metlike se je 3. 11. popoldne zgodila nesreča pri delu. Na 37-letnega moškega se je med sečnjo podrlo eno izmed dreves in ga hudo poškodovalo. Poškodovanega moškega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

V Krškem se je prav tako 3. 11. pri delu huje poškodoval 40-letni delavec. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da se je med opravljanjem rušilnih del v stavbi na delavca zrušil strop, moški pa je padel z višine
sedmih metrov. Hudo poškodovanega državljana Bosne in Hercegovine so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Novomeški policisti so bili o nesreči pri delu v Novem mestu obveščeni 4. 11. v popoldanskih urah. Ugotovili so, da se je 55-letni moški poškodoval pri popravilu strehe na objektu. Pri menjavi kritine naj bi se ena izmed plošč zlomila, moški pa je padel z višine petih metrov in se hudo poškodoval.

Policisti bodo po zaključenih preiskavah o okoliščinah nesreč seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Novo mesto.