Nesreče, vlomi, tatvine

Nesreče, vlomi, tatvine

-
0 643

Novomeške policiste so 28. 9. zvečer iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo lažje poškodovano žensko, ki naj bi bila udeležena v prometni nesreči v Šmihelu. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 43-letno kolesarko. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Nepravilno ravnanje pešca

28. 9. okoli 21. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, v Pogancih. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 23-letna voznica osebnega avtomobila opazila pešca, ki
je na slabše preglednem delu vozišča hodil po prometnem pasu, oblečen pa je bil v temna oblačila in ni uporabljal odsevnih teles. Voznica je v izogib trčenju zapeljala na nasprotno smerno vozišče, vendar je kljub temu s stranskim ogledalom trčila v pešca. 62-letni pešec, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligramov alkohola, je odklonil zdravniško pomoč. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Hudo poškodovan voznik mopeda

28. 9. nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča v kraju Češnjevek na območju Trebnjega. Policisti so ugotovili, da je 41-letni voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v
avtomobil, ki ga je vozila 43-letna voznica. Huje poškodovanega voznika mopeda so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, vozil je tehnično neizpraven moped, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,30 miligramov alkohola.

Motorist pod vplivom alkohola

Sevniški policisti so bili 30. 9. nekaj po 19. uri obveščeni o padcu motorista v okolici Sevnice. Ugotovili so, da je 25-letni motorist vozil kros motor po lokalni cesti. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste, padel in se lažje poškodoval. Motorist, ki so ga oskrbeli v brežiški bolnišnici, je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola.

Voznik pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so 28. 9. popoldne v Črnomlju ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letni kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 28. 9. je v Novem mestu nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil električno ročno orodje in električne vodnike. Škode je za okoli 2000 evrov.

V Novem mestu je v noči na 29. 9. nekdo na dvorišču stanovanjske hiše vlomil v avtomobil in odtujil dva baterijska vrtalnika. Škode je za okoli 2500 evrov., so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.