Nevarno vijuganje pijanega voznika

Nevarno vijuganje pijanega voznika

-
0 598

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih
je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli avtomobil in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih
in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nesreče pri delu.

Pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola

Dopoldne so brežiški policisti med kontrolo prometa v Šentlenartu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 60-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tudi voznik na avtocesti pod vplivom alkohola

Okoli 22. ure so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti med Trebnjim in Novim mestom vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. 34-letnega kršitelja so izsledili in mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,84 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

 

Vlom

V Krškem je nekdo v noči na 26. 10. vlomil v prostore društva in odtujil tobačne izdelke in denar. Škode je za okoli 400 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli skrita dva državljana Afganistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so ju predali hrvaškim varnostnim organom.