Nezakonito na jago, za volanom mladoletnik

Nezakonito na jago, za volanom mladoletnik

-
25 1008

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih
je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

Kršitelju zasegli avtomobil in ga ovadili zaradi nezankonitega lova

Med kontrolo prometa pri Zameškem so šentjernejski policisti okoli 12. ure opazili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil avtomobil Volkswagen golf, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Zapeljali so za njim in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potnik pa je med vožnjo odvrgel vrečo, v kateri je bil uplenjen srnjak. Policisti so kasneje kršitelja in vozilo izsledili. Ugotovili so, da je neregistriran in nezavarovan avtomobil vozil mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma kaznivega dejanja nezakonitega lova so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili zaradi
kaznivega dejanja nezakonitega lova. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov pa zoper njega na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poskus izmika mejni kontroli in nezakoniti prehod državne meje

Policisti Postaje mejne policije Dobova so v jutranjih urah opravljali mejno kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije v Italijo prevažal koruzo. Pri pregledu podvozja enega izmed vagonov so našli skrita državljana
Pakistana in državljana Afganistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti so danes zjutraj pri Obrežju izsledili in prijeli dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Po zaključenem postopku ju bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Vlom

V Drašči vasi je med 25. 7. in 27. 7. nekdo vlomil v pomožen objekt ob stanovanjski hiši in odtujil neregistrirano kolo z motorjem, dve motorni žagi in električno ročno orodje. Povzročil je za okoli 1900 evrov škode.

V večernih urah je v naselju Lutrško Selo neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.