V mestu gremo V vesolje

V mestu gremo V vesolje

-
0 83

Dolenjski novovalovski duet TRETJI KANU, ki je pri založbi Celinka pred dnevi izdal svoj prvi album, se pripravlja na prvi vzlet v vesolje, tja, kamor poslušalca napeljuje tudi naslov albuma V VESOLJE.

Vzletno mesto bo na skritem vrtu Hostla Situla v Novem mestu, kjer se ta petek, 2. junija, ob 20. uri obeta glasbeno popotovanje s presenečnji. Osrednje bo nedvomno premierna predstavitev albuma V VESOLJE, pri kateri se bo osnovni posadki spevnega kanuja – Anji Pavlin in Janu Medletu – pridružila izbrana in izkušena vrsta njunih glasbenih sopotnikov (Žiga Dobravc – bobni, Primož Moškon – kitara, Jani Kovačec – bas kitara, Jernej Šuštaršič – klaviature, harmonika in Špela Cesar – back vokal).

Drugo presenečenje bo premiera videospota njunega novega singla HIŠE. Pesem, ki v igrivo celoto poveže besedilo o nepovratnosti nepremišljeno ostrih in našpičenih besed, iz katerih rastejo zidovi in se utrjujejo jezovi med ljudmi, je nemara najbolj šansonjerska na celotnem albumu, a je zaradi svoje vedre zvočne podobe hkrati tudi najbolj lahkotna in nalezljiva. Tudi zato jo Anja in Jan pošiljata na radijske valove zdaj, ko postanemo ljudje dovzetnejši za bližino in razmislek o njej.

Tretje presenečenje bodo glasbeni gostje, ki bodo simbolni sopotniki Anje in Jana na njuni prvi skupni plovbi v glasbeni svemir. Častna vloga predksupine bo pripadla dolenjski etno-jazz zasedbi Ješča vešča, skritih potnikov na krovu te glasbene odprave pa seveda ne moremo in tudi nočemo izdati. Tudi zato, da vas bo v petek na skriti vrt Hostla Situla gnala – poleg želje po odkrivanju nove glasbe – tudi pristna radovednost.

Presenečenj pa s tem še ni konec.
Čakala vas bodo na vsakem koraku po ljubkem dvorišču zgodovinskega jedra Novega mesta.
Jih boste odkrivali z nami?
Boste zraven?

Odštevanje se začne … zdaj!
Smer: V VESOLJE!

KJE: SKRITI VRT HOSTLA SITULA, NOVO MESTO
KDAJ: 2. JUNIJ 2017, OB 20. URI
KAJ: PREMIERNA PREDSTAVITEV ALBUMA #V VESOLJE IN VIDESPOTA #HIŠE
KDO: TRETJI KANU Z GOSTI (JEŠČA VEŠČA …)

V juniju bomo okrepljeno postavo Tretjega kanuja lahko slišali na odrih Godibodija, 9. junija na letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani (ob 20h) in 10. junija v klubu Wetrinsky v Mariboru.