Nova fronta s padavinami

Nova fronta s padavinami

-
0 224

Za nami je topel in vetroven dan. Vendar že v sredo lahko pričakujemo prehod nove hladne fronte. Slednja naj bi Slovenijo dosegla v sredo dopoldne in takrat bodo najintenzivnejše padavine, tudi z vetrom. Popoldne se bo vreme hitro umirilo.

V noči na sredo se bodo padavine postopno razširile proti vzhodu, do jutra bodo zajele vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem lahko tudi zagrmi. Meja sneženja se bo spuščala. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju okrepljen jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju okoli 10 stopinj.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 500 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Zjutraj in dopoldne bo prehodno zapihal severni do severozahodni veter, ki bo do poldneva že večinoma oslabel. Popoldne bodo padavine od zahoda ponehale. Popoldne bodo temperature večinoma od 1 do 7 stopinj C.

OPOZORILO
Od danes popoldne do jutri dopoldne bo vetrovno. Predvsem v višjih legah ter ponekod po nižinah severovzhodne Slovenije, jutri dopoldne pa tudi ponekod na Gorenjskem, bo veter v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Jugo ob morju bo ponoči presegal hitrost 70 km/h. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

OBETI
V četrtek bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah lahko megla. V petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno, pooblačilo se bo tudi v vzhodnih krajih. Na jugozahodu bodo manjše padavine, ki se bodo čez dan krepile in se širile proti vzhodu. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo ponekod rahle padavine.

(arso)