Nova KBM: Krka doma izgubila proti Olimpiji

Nova KBM: Krka doma izgubila proti Olimpiji

-
0 47

Po treh zaporednih gostovanjih, na katerih so vpisali le eno zmago, so se košarkarji Krke vrnili v dvorano Leona Štuklja in v derbiju desetega kola Lige Nova KBM za prvaka četrtič v petih tekmah te sezone izgubili proti Petrolu Olimpiji. Izid je bil 71:79  (14:17, 24:20, 16:19, 17:23).

Ljubljančani so se z osmo zmago, peto v zadnjih šestih tekmah, utrdili na vrhu razpredelnice, Novomeščani (6-4) pa bodo morali na potrditev mesta v polfinalu počakati še nekaj kol.

Zanimiva in razgibana tekma je epilog doživela šele v zadnji četrtini, v kateri so gostje pokazali več želje, ekipnega duha in imeli več razpoloženih igralcev. Jordan Morgan je zbral 16 točk (11 skokov), po dvanajst sta jih dodala Robert McCarron in Mirza Begić, osem pa Gregor Hrovat (10 podaj) in Domen Lorbek, ki sta skupaj trojke metala 3:16, ter Devin Oliver, ki je v zaključku tekme zadel dve trojki za potrditev dveh točk.

Krka je imela v prvem polčasu zelo razpoloženega Marka Jošila (12 točk, 10 skokov, 4 podaje v 1/2), zato je bila v vodstvu več časa kot Petrol Olimpija, a njegovemu končnemu učinku 22 točk, 14 skokov, 5 podaj ostali domači košarkarji niso sledili. Tako Krka v zadnjih šestih minutah ob zgolj vložkih posameznikov ni zadržala vodstva s 65:60. Ljubljančani so naredili delni izid 15:1 in še pred zaključkom rešili vprašanje zmagovalca.

V naslednjem kolu (25. 4.) bo Krka gostovala v Rogaški Slatini, Petrol Olimpija pa se bo v dvorani Tivoli pomerila s Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
“Odigrali smo čisto solidno tekmo. Bomo pa se morali naučiti odigrati zaključke tekme veliko pametnejše. Še nekaj minut pred koncem smo vodili, potem pa se je zgodil nerazumljiv padec v igri. To so stvari, na katerih bomo morali v prihodnje še veliko delati.”

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:
“Izredno pomembna zmaga za nas. Potrdili smo, da lahko tudi na gostujočem terenu odigramo čvrsto tekmo in na koncu zmagamo. Čeprav v napadu nismo odigrali najbolje, smo dokazali, da s solidno obrambo lahko premagamo tudi Krko.”