Nova KBM: Krka slavila pri Iliriji

Nova KBM: Krka slavila pri Iliriji

-
0 31

Že danes so bile na sporedu 13. kolo Lige Nova KBM za prvaka. Ilirija je gostila novomeško Krko. Novomeščani so slavili. Izid je bil 71:77 (24:21, 15:17, 10:23, 22:16).

Košarkarji Krke so v Ljubljani potrebovali zmago, da utrdijo položaj med četverico v zgornjem delu razpredelnice, varovanci Saše Dončića pa so bili že pred to tekmo brez možnosti za uvrstitev v polfinale.

V prvem delu so bili boljši Ilirijani, ki so si prvo večjo prednost priigrali pri vodstvu s 24:17. Prednosti pa v nadaljevanju niso uspeli obdržati in tik pred odmorom so prvič povedli Dolenjci, na menjavo strani pa sta ekipi odšli praktično poravnani. Delni izid 13:0 za Krko, ki je bolj trdo zaigrala v obrambi, po menjavi strani pa je dal slutiti, da bosta novi prvenstveni točki šli v Novo mesto. Posebej ko je razlika do zadnjega premora narasla na + 14.

V zadnjem delu so Ilirijani prisilili novomeškega Simona Petrova v minuto odmora, ko so se približali na 57:64, Krka pa je odgovorila s 4:0 in stvari postavila na svoje mesto. Prav v zadnjih sekundah so gostitelji še nekoliko zmanjšali prednost novomeškega moštva.

V 14. kolu bo Krka v četrtek domači dvorani gostila Šentjur, Ilirijo pa čaka gostovanje v Domžala