Nova KBM: Krkaši izenačili

Nova KBM: Krkaši izenačili

-
0 21

V soboto sta bili na sporedu drugi tekmi v polfinalni seriji košarkarske Lige Nova KBM. Krka je gostila Sixt Primorsko in izid v zmagah izenačila na 1:1. Odločilno srečanje bo na sporedu v ponedeljek ob 18.30 v Kopru. Petrol Olimpija je še drugič ugnala Rogaško in se tako s skupnim izidom 2:0 v zmagah uvrstila v finale Lige Nova KBM.

Košarkarji Krke so izenačili polfinalno serijo s Sixt Primorsko na 1:1 in odločitev o finalistu prestavili na ponedeljek, 14. maja, ko bo v Bonifiki v Kopru odločilna tretja tekma. Dolenjci se bodo skušali po treh sušnih letih desetič prebiti v finale DP, Primorci, ki pod novim imenom še niso igrali v finalu – Slovenica Koper je bila v finalu leta 1993, pa želijo osvojiti dvojno krono, saj so februarja že osvojili pokalno tekmovanje Spar.

Po visokem porazu na prvi tekmi so Novomeščani pred domačimi gledalci pokazali povsem drug obraz in zasluženo slavili s 75:61. Za razliko od prve tekme so bili prepričljivo boljši pod obročema (44:29), zaustavili so zunanji met gostov, predvsem pa so pokazali več želje in ekipnega duha.

Gostje so bili v prednosti le v prvi četrtini, nato pa je čvrsta obramba Krke naredila svoje in razlika v domačo korist se je pričela višati. Krka je drugo četrtino dobila s 23:17, tretjo s 17:15, zadnjo pa z 21:11. Najvišjo prednost so varovanci Simona Petrova dosegli prav ob koncu tekme, a je bil zmagovalec praktično odločen že pet minut pred koncem, ko je bilo 64:52.

Simon Petrov je imel šest razpoloženih košarkarjev. Paolo Marinelli je dosegel 15 točk (met iz igre 4:12), dvanajst jih je prispeval Žiga Dimec (6 skokov), po enajst sta jih dodala Marko Jošilo (8 skokov) in Saša Zagorac (trojke 2:2), devet Dino Cinac, ključno vlogo pri organizaciji pa je odigral Domen Bratož (8 točk, 7 skokov, 6 podaj). Na drugi strani sta po dvanajst točk dosegla Marijan Čakarun (8 skokov) in Danijel Vujasinović (trojke 2:2, 6 podaj).