Nova KBM: Nov poraz košarkarjev Krke

Nova KBM: Nov poraz košarkarjev Krke

-
0 50

Košarkarji Krke so se 11. kolu Lige Nova KBM za prvaka pomerili z Rogaško in izgubili. Izid je bil 88:78 za Rogaško. Krka je tekmo začela zelo slabo in ob polačasu zaostajala za 13 točk (43:30). V nadaljevanju so krkaši prikazali boljšo igro, a vseeno premalo za zmago. Po četrtinah: 28:12, 15:18, 24:28, 21:20.

Rogaška in Krka sta v tej sezoni Lige Nova KBM odigrali tri srečanja, na prvem so bili boljši Slatničani, na drugih dveh so po dve točki osvojili Novomeščani. Rogaška v tej sezoni brani naslov državnih podprvakov iz prejšnje sezoni. Krka je tri od svojih štirih porazov v državnem prvenstvu doživela v zadnjih treh kolih, obe ekipi pa sta v Ligi za prvaka pri izkupičku 6:4. Srečanje bo v prenosu na TV SLO 2.

Rashun Davis je v tej sezoni prvi strelec Rogaške, na tekmo v povprečju doseže 15,2 točki. Žiga Dimec ima naziv najučinkovitejšega košarkarja pri Krki (13,2 točk na obračun).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“V Rogaško Slatino prihaja odlična ekipa Krke, ki bo po zadnjih porazih še bolj nevarna. Na parket se podajamo z željo po zmagi. Vabim vse navijače, da se kljub neposrednemu televizijskemu prenosu in nenavadni uri igranja, v čim večjem številu udeležijo tekme.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Čaka nas zelo težko gostovanje, na katerem bomo morali popraviti našo igro iz zadnjih tekem. Predvsem moramo biti zbrani skozi vseh štirideset minut in si ne dovoliti tako velikih padcev v igri. Če nam bo to uspelo, potem lahko presenetimo.”